• Két színész, két női hang beszél Ady, Dzsida, Babits, Reményik, Áprily, József Attila, Radnóti, Örkény szavaival, korabeli dalok hangjaival a Nagy Háború és Trianon következményeiről, amely átrajzolta a térképünket.

  Előadásunk díszlete e térkép, ami egyben a mottónk is:

  “A nagy világon e kívül nincsen számodra hely”! A csillagos égben a vérvonallal körülkerített nagy Magyaroszág és a gyászvonallal újraírt csonka Magyarország.

  Asszonyok, akik egyedül maradtak a gyermekükkel s a műveletlen földekkel. Akik legalább olyan áldozatai az Első Világháborúnak, mint férjeik, szerelmeik, fiaik, vagy apjuk, nagyapjuk, a Magyar Hadsereg Honvédő katonái. Fájdalmaikat a kor művészei versekben, dalokban kiáltották világnak.

  Császár Angela Jászai-díjas Érdemes művész közvetlen egyszerűséggel, mégis rendkívüli erővel tolmácsolja a kor legszebb verseit.  Tanítványa, s egyben kiszemelt utóda Nagyváradi Erzsébet símogató hangján szólalnak az olykor bús, máskor keserédes dalok.

  Zongorán kísér Fekete Mária.

   

  Az előadás megmutatja a világháború reménységét, várakozását és reménytelenségét.  A  maga teljességében is ünnepi és felemelő műsor méltó emléket állít az egykori háborús hősöknek!

  “Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe”! (Babits Mihály)

   

  Fotók forrása: Nagyváradi Erzsébet

  Alkotók:

  Császár Angéla(Jászai-díjas)

  Nagyváradi Erzsébet

  Fekete Mária

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Aktív jelentkezéseim

  Válasszon helyszínt!

  Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

  Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

  Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

  Létrehozok egyet