• A Bóbita Bábszínház és az Apolló Kulturális Egyesület közösen létrehozott előadásában Madách művének gazdagsága, sokszínűsége nem hagyományos színházi megoldásokban mutatkozik meg, hanem a bábjáték és alternatív színház asszociációkra, fantáziájára építő, egyszerű eszközhasználatával.
  A középiskolás korosztály számára ez a mű a törzsanyag része, mégis rendkívül nehezen érthető: nyelvezete, tematikája és dramaturgiája meglehetősen távol áll a tizenévesek jelenlegi problémáitól. A távolság áthidalható és áthidalandó.
  Az előadás és a klasszikus mű viszonyára alapvetően a tisztelet jellemző, ugyanakkor fontos, hogy a szöveg mennyisége befogadható legyen.
  Az ember tr… a “nagy eszmék” elvont hangsúlyozása helyett a főszereplők közötti ellentétek egyfajta kiélezett generációs konfliktusban fogalmazódnak meg, melyben az egyes szereplők által képviselt sajátos értékek ütköznek össze.

  Játsszák:

  Vadon Judit

  Czéh Dániel

  Kalocsányi Gábor

  Krum Ádám

  Nagy Emese

  Tölgyfa Gergely

  Madách Imre művét bábszínpadra alkalmazta: Rosner Krisztina

  Tervezte: Matyi Ágota

  Zenéjét szerezte: Komlóczi Zoltán

  Videotechnika: Jankó Mátyás

  Kivitelezők: Bódiné Kövecses Anna, Fekete Hajnalka, Nagy Kovács Géza, Kapási Ferenc

  Hangtechnikus: Jankó Mátyás, Eklics Dániel

  Fénytervező: Jankó Mátyás

  Rendezte: Sramó Gábor

   

   

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Aktív jelentkezéseim

  Válasszon helyszínt!

  Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

  Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

  Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

  Létrehozok egyet