• A bezártság, a magány nyomasztó érzése, a hit egyéni és közös megélése, az együttérzés fontossága, a közös értékrendszer megtaró ereje, szeretteinkel való találkozás reménye, a vágy az újrakezdésre visszhangzik Tamási Áron testről és lélekről, bizalomról és a bizalommal való visszaélésről, a régi életforma feladását elváró, az új élet hamis ígéretéről szóló színpadi művében.

  A Boldog nyárfalevél a szenvedés árán is a hűség bizonyosságát hordozza, a házastársét, a faluét. A vándorló szerzetes álruhájában a katonaságból visszatérő falu jegyzője – meglehetősen aljas próbatételek megrendezése után -boldogan hullhatott a földre, mint a lelkek harmatát hordozó falevél, mert a felesége után a falu is „jól vizsgázott”. A színház a színházban elv alapján lehetőség nyílt a helyzetbe hozott feleségnek és falunak, hogy megnyilvánuljon és kifejthesse hozzáállását a kényes kérdésekhez.

  Előadásunkat Tamási Áron gondolatai alapján kívántuk megvalósítani, miszerint a hagyományokra épülő életforma és értékrendszer szellemi erejét a gondolkozásmódon és kinyilatkoztatásokon túl az élő hagyományként létező népzene, néptánc, népdal fejezi ki.

  A Spectrum Színház a Maros Művészegyüttessel a Tündöklő Jeromos után másodszor él a művészi kifejezés eme lehetőségével, miszerint a rituális színház formáját sajátos életszerű módon teremti meg Tamási szellemében, aki megtaró életformának nevezte a művészetben való megnyilvánulást.

  Szereposztás:

   

  Vaska Gellért: Bogdán Zsolt m.v.

  Kláris: Márton Emőke Katinka

  Kupás Tódor: Pál Hunor

  Barka: Czikó Juliánna

  Dobola Paskál: Tatai Sándor

  Torzsa: Szélyes Ferenc

  Mátyus: Kárp György

  Vikota: Szász Anna

  Lenge: Mihály Zsolt m.v.

  Asszonyok, katonák: a Maros Művészegyüttes táncosai

  Zenészek: a Maros Művészegyüttes zenekara

   

  Rendezte: Török Viola

  Zene: Kelemen László

  Koreográfia: Varga János

  Díszlet, jelmez: Török Viola, Takács Tímea

  Fénytechnika: Incze Róbert, Marthi Szilárd

  Hangtechnika: Filip Ignác

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet