• A XX. század emberpróbáló történései nyomot hagytak Európán. A Kárpát haza nemzetei, ezen belül a magyar, székely és csángó közösségek szellemi és lelki épségét megtépázta a háború, a vér a veszteség és a gyász. Szűkebb környezetünkben a legtöbb családban személyes emlékek őrzik ezt. Az egyszerű, a mindenkori emberek közt van, aki sorsának meghatározó fordulataira nem kíván emlékezni, aki nem szívesen vall a borzalmakról, de olyanok is akadnak, akik éppen a veszteségből megerősödve építették újra életük morzsáiból a jelent és adták tovább bizakodással az életbe vetett örök hitet gyermekeiknek, leszármazottjaiknak. Előadásunkban őnekik tisztelgünk, az előttünk járóknak, a túlélőknek, akik a reményt hirdették. 

  Az ember az embertelenségben címet viselő táncelőadásban olyan képeket rajzolunk a tánc, a zene és a beszéd színpadi nyelvén, amelyek megidézik a hadba vonulók és az itthon maradottak életérzéseit. A színpadi események nem ragaszkodnak az elmúlt század dokumentarista krónikásaiként beszámolni a háborús eseményekről, inkább bemutatott sorsok által a történelem kiszolgáltatottságában élő emberhez való közelítés a célunk. Az irodalmi szövegtöredékekkel, naplórészletekkel, vetítéssel szélesíteni kívánjuk ezt a személyessé tételt.

  Fotók forrása: Bekecs Néptáncszínház

  Stáblista

   

  Énekes: Samu Etel Imola

   

  Tánckar: Benő Barna-Zsolt, Fülöp Eszter, Györfi Alíz, György Anita, Kacsó Nimród-Károly, Kinda Boglárka, Mészáros Tünde, Mészáros Zoltán, Mikesi Júlia, Nagy-Keresztesi Tamás, Ördögh Géza, Ritziu Ilka-Krisztina, Siklodi Csaba, Suba Robert

   

  Technikai csapat: 

  Aszalos Attila-Levente, fénytechnikus

  Kovács Andor, hangtechnikus

  Magyari Attila, Nám Nórbert-Nimród

  Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt 

  Dramaturg, forgatókönyvíró: Prezsmer Boglárka 

  Látvány, projekció: Ferencz Hunor 

  Díszlet-jelmez: Kiss Zsuzsanna

  Zenei szerkesztő: Molnár Szabolcs 

  A rendező asszisztense: Benő Barna-Zsolt 

  Zene: Heveder Zenekar 

  Előadók: Bekecs Néptáncegyüttes és meghívott művészek

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet