• A darab, a megálmodott előadás látleletnek készül.
  Tragikomikus elemekkel átszőtt történet, egy korról (a ’70-es – ’80-as évekről), amelynek örömeit, borzalmait talán túl hamar elfelejtettük.. vagy elfelejtették velünk. “Ha egyetlen mondatban szeretném megfogalmazni szándékaimat, akkor ez a következő: emlékezzünk barátaim, milyen nehéz volt embernek maradni, egész embernek. Tovább is merek menni: becsületes, európai, magyar értelmiséginek maradni… azokban az időkben… és most?!??” Kincses Elemér
  Az előadás alapvető kérdése tehát: ember maradok – esetleg alig keresek annyit, amennyiből épp megélhetek, vagy beállok egy gépezetbe és élek egy másik, anyagilag sokkal jobb életet? A tét csupán egy apró különbségen áll: nem engem figyelnek, én figyelek másokat. Tulajdonképpen semmiség. Csak figyelni kell, hallgatózni, jegyzetelni… A darab főhősének, Évának, aki magyartanárnő egy székelyföldi elemi iskolában, életében többször is felajánlották ezt a bizonyos papírost. Hogy mitől volt egy magyartanárnő aláírása ezeknek olyan fontos? – az titok és az is marad.
  A darab egy bolondokházában játszódik, ahova a sors, na meg a gépezet juttatja Évát. Persze tudjuk, a kinti világ se normális törvények között működött. A mai napról a darab nem beszél, csak utal rá. Éva, a főszereplő hosszú utat jár be: rokonok, orvosok, betegek hatnak rá és lassanként a függöny, ami a való világot a megbomlott idegzetű Éva elől eltakarta, szétfoszlik. Tamás Éva, a kisalmási magyartanárnő, a darab végére újra Tamás Évává változik. Újra egész emberként létezik, ragyogó, tiszta elmével megáldva; azonban a gépezet működik tovább. Mi, többiek, nézők, színészek, tehát mi egész emberek szeretnénk maradni. Nem könnyű. Nem is lesz az soha.

  Készült: P. Kincses Emese regénye alapján

  Szereplők:
  Éva- Czikó Juliánna
  Főorvos- Szász Anna
  Ápoló- Márton Emőke- Katinka
  Beteg- Ruszuly Ervin

  Díszlet és jelmez: Takács Tímea
  Fény és hangtechnika: Incze Róbert

  Rendezte: Kincses Elemér

 • Alapadatok

  Szervezet neve:Asociatia Teatrul Spectrum Színház Egyesület
  Előadás címe:Függöny
  Szerző:P. Kincses Emese regénye alapján
  Előadás műfaja:tragikomédia
  Előadás célközönsége:Minden korosztály
  Előadás időtartama:100 perc
  Felvonások száma:N/A
  Szinopszis: N/A
  Alkotók, közreműködők névsora:Letöltés

  Játéktér

  Milyen időszakban utaztatható az előadás?N/A
  Díszletszállító jármű maximális magasságaN/A
  Legnagyobb díszletelem szélességeN/A
  Legnagyobb díszletelem magasságaN/A
  Legnagyobb díszletelem mélységeN/A
  Játéktér szélesség:6 m
  Játéktér mélység:6 m
  Játéktér belmagasság: 4 m
  Színpadnyílás szélesség:N/A
  Színpadnyílás magasság:N/A
  Helyszín típusa: N/A

Ezt választom

Szeretnéd, hogy a te helyszíneden rendezzük meg ezt a darabot? Add le jelentkezésed és munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

Jelentkezem

Válassz helyszínt!

Szeretnéd, hogy a te helyszíneden rendezzük meg ezt a darabot? Add le jelentkezésed és munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

Még nincs helyszíned!

Regisztrálj egy új befogadóhelyet, ahol szeretnéd, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet