„Olvastam költőtárs…”

Magyar Utazó Kamaraszínház

Országjárás
 • Előadásunk, „Olvastam költőtárs…”címmel a reformkor két legnagyobb költőóriásának kíván emléket állítani. Petőfi Sándor és Arany János legendás barátsága példa lehet emberségből, hazaszeretetből, hitből, tenni akarásból, egymás iránti odaadásból minden nemzedék számára. Egyfelvonásos lírai összeállításunkat, Lajkó Félix rendkívül impulzív zenei aláfestésével valósítjuk meg.
  Arra törekszünk, hogy leveleiken keresztül közelebb vigyük a két költőt a ma emberéhez, s mindazokat az eszméket, melyeket képviselnek. Az anyag gazdagsága megengedi, hogy a nézőközönség új irodalmi és történelmi ismeretekhez jusson, humoros, könnyen emészthető formában. Szeretnénk megmutatni, hogy a két legendás költő a magánéletben ugyanolyan hús-vér ember volt, mint bármelyikünk, ugyanazokkal a gondokkal, problémákkal és örömökkel. Nem egy levelük kifejezetten humoros, könnyed hangvételű, csipkelődő és ez által kifejezetten szórakoztató. Bár Petőfi és Arany levelezése mindössze két évet ölel fel (1847-től 1949-ig, Petőfi haláláig tartott) mégis teljes, egész életre kiható élményeket hordoz, melyeket szeretnénk megosztani a közönséggel.
  Azt tartjuk szem előtt, hogy művészeti nevelés során formálódik az ember művészetszemlélete, nyitottá válik a nemzeti és egyetemes kultúra és annak környezetesztétikai értékei elfogadására, képes lesz a művészeti alkotások megértésére, aktív befogadására, átélésére.

  Arany János – Dánielfy Zsolt (Jászai Mari-díjas)
  Petőfi Sándor – Bakota Árpád (Jászai Mari-díjas)
  Rendező: Dánielfy Zsolt

  Tovább olvasom

Országjárás

Országjárás

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet