A Boldog Herceg

Országjárás
 • Oscar Wilde nagysikerű, mára klasszikussá vált novellája alapján íródott A Boldog Herceg meseopera egy rövid, ám tartalmas tanmese a szoborrá változott Herceg és a mindenre elszánt, bátor Fecskelány közös kalandjairól.

  A gőgös Boldog Herceg egy fényűző palotában élt, népével mit sem törődve, ezért egy boszorkány szoborrá változtatta, hogy a város főterén tehetetlenül nézze a nép küszködését. Évekkel később egy kalandvágyó kisfecske a keveredik városba, akivel egyből szövetséget kötnek; a Fecske addig nem repül Afrikába, amíg meg nem törik az átkot. A Fecskelány kedvességével és melegszívűségével megtestesíti mindazt, amit a Hercegnek meg kell tanulnia ahhoz, hogy újra ember lehessen. Önzetlen jótettekre van szükség, és a Fecskelány szorgosan osztja szét a nép között a szobrot díszítő ékköveket, ám az átok még mindig él. A tél egyre fenyegetőbben közeleg, és a kisfecskének döntenie kell; mindent kockára téve a városban marad, hogy szerelmét megmentse, vagy elrepül Afrikába a családja után?

  Előadásunk meghatározó emberi értékekről szól. Hogyan segíthetünk embertársainkon? Mi a drágakövek valódi értéke? És persze a legfontosabb kérdés; mit vagyunk hajlandóak megtenni valakiért, akit szeretünk? A szeretet, az önzetlenség és a segítségnyújtás motívuma végigvonul az előadáson, amivel gyerekek számára is befogadható módon, mesés környezetben beszél a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról.

  A történet humoros, vidám jelenetekkel van fűszerezve, de megható és szívszorító pillanatokat és helyzeteket is felmutatva ígér szórakozást az egész család számára. Biztosak vagyunk benne, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt találnak benne izgalmakat, értékeket és tanulságot, amit megfogadva a világ talán jobb hellyé válhat.

   

  Fotók: Háda Károly

  színpadra alkalmazta: Pányik Tamás

  hangszerelő: Kéménczy Antal

   

  Boldog Herceg – Cseh Dávid Péter eh.

  Fecskelány – Gadó Anita

  Boszorkány / Gyufaárus lány/Kisfiú anyukája/ Fecskenővér/ Közveréb – Grubits Blanka / Kerényi Tünde Sára

  Fecskevezér/Kortárs Zeneszerző/Főveréb – Horváth Dániel

  Fecskeöcsi/ Kisfiú/ Alveréb – Nagy Noel

   

  Hangmérnök – Fazekas László

  Fénytechnikus – Pintér Krisztina

  Öltöztető – Pap Dóra

   

  Rendező munkatársa – Kerényi Tünde Sára

  Látványtervező – Rákay Tamás

  Zenei vezető, Karmester – Kéménczy Antal, Felszegi Dalma

  Koreográfus – Barta Viktória

  Rendező – Pányik Tamás e.h.

   

  Tovább olvasom

Országjárás

Országjárás

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

10

december

18:00

Rajka Faluház

9224 Rajka, Szent István u. 18.

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet