Programismertető

A Déryné Program

A Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, amely amellett, hogy összetett módon kíván támogatást nyújtani a színházi szakma eddig perifériára szorult területeinek, igyekszik széles körben megszólítani a magyar színházi élet részvevőit, felkarolva a kőszínházak mellett az alkotótársulásokat, a befogadó intézményeket és a kultúrafogyasztókat is. 

A 2020-ban indult program nemes célkitűzése, hogy feltámassza, felpezsdítse a vidék kulturális életét, színvonalas színházi produkciókat juttasson el az ország minél több településére, a legtávolabbi, legkisebb falvakat is beleértve.

A négy alprogramot - Országjárás, Vándorszínház, Déryné Társulat, Barangoló - magába foglaló program feladatellátása közös kulturális misszió, melynek jelmondata: "Színház mindenkinek!"

Alprogramok

Négy alprogramunk  tagolja egységekre célkitűzéseinket. Egyszerre szólítjuk meg a kőszínházakat, az alkotótársulásokat, peremfeltételek nélkül a befogadó intézményeket, a kultúrafogyasztókat és a különböző kulturális hozzáférés területén akadályokkal küzdő tömeget.