A Szőke Ciklon

Országjárás
 • Bizony, az élet nem fenékig lektűr. Még az olyan szakavatott tollforgatók is kerülhetnek alkotói válságba, mint Jenő, aki a feltűnni vágyó kezdő írók lendületével sóhajtozik az üres lap előtt. A könyvkiadónak hetykén azt ígérte, hogy délre kész a kézirat… És már reggel tíz óra van. Nézi ablakából a szemközti kávéházba igyekvő alakokat. Téma után szimatol. És érkezik is balról vehemens tempóban: a kávéház forgóajtaján beleng a végzet előszele: a Szőke ciklon!

  Jenő írni kezd, de olyan tempóban, hogy ember legyen a talpán, aki ezt követni tudja.

  A Viharsarok Táncszínház táncosai nemcsak, hogy lekövetik, de néhol még diktálják is a tempót. Kaland, banditák, lopott gyémánt, szerelem és sok-sok félreértés. Csalfa lányok, sok táncot lejtő legény – egy eltáncolt Rejtő-regény.

  Rejtő Jenő: A Szőke Ciklon című kalandos regénye igen csekély számú feldolgozást, színpadra állítást ért meg. A klasszikus mű táncos adaptációját elsőként a Balassi Közalapítvány Viharsarok Táncszínháza állította színpadra, az író halálának 80. évfordulójának tiszteletére.
  A szőke ciklon című eltáncolt regény ősbemutatója a nemzeti hagyományokból építkezve, a társművészeteket is beemelve teremt színvonalas, művészi produkciót. A táncnyelv segítségével a néző egy utazáson vesz részt. Dinamikus, látványos, showszerű táncos betétek jelennek meg a darabban. A londoni színben swing és ír sztepp, a párizsi részben a Mouline Rouge hangulatát idéző látványos kán-kán, a svájci jelenetben bajor, cseh és német polgári táncok láthatók. Az Andalúziában játszódó jelenteben flamencót, míg a Marokkói részben chaby-t láthat a néző. Mindezekhez látványos jelmezek párosulnak, melyek a gyors helyszínváltások miatt gyors átöltözést, tapasztalt jelmezkezelést igényelnek.

  Szereposztás:

  Evelyn Weston : Fazekas Döníz
  Lord Bannister : Oláh Dániel
  Charles Gordon: ifj. Mlinár Pál
  Rayne: Tóth Luca
  Corned-Beef: Gáspár Bendegúz
  Eddy Rancing: Mlinár Péter
  Mr. Knickerbock: Vig Péter
  Gréte Wollishoff: Kis Anna Borbála
  Oscar: Sefkovics Máté
  Shirley: Nagy Anett
  Jessica: Földes Roxána
  Rejtő Jenő hangja: Csomós Lajos (Jászai Mari-díjas színművész)

  Hang: Tóth Gábor
  Fény: Kiss Dániel
  Kellék: Vigné Mlinár Zsuzsa
  Jelmez: Mlinár Péter
  Díszlet: Lenkefi Zoltán
  Zene: Lovas Gábor
  Koreográfus-asszisztens: Mlinár Péter
  Rendező-koreográfus: ifj. Mlinár Pál
  Ügyvezető igazgató: Mlinár Pál

  Tovább olvasom

Országjárás

Országjárás

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

19

június

19:00

A Művelődés Háza és Könyvtára

3950 Sárospatak, Eötvös u. 6.

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet