• „Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl…”. Ugye, mindenkinek ismerősek ezek a sorok? Egy varázslatos utazásra hívjuk az ifjú – és már nem is annyira ifjú – közönséget a régmúltba, a mesék meghatározhatatlan idejébe. „A ládafia felnyitható fedelű ládák belsejében baloldalon elhelyezett kis rekesz, ami alatt gyakran egy másik titkos rekesz is található. Ezekben a kis ládafiákban aztán sokféle kincs megfér egymás mellett; gombok, érmék, álmok, tervek. Mindannyiunknak vannak ilyen titkos vagy kevésbé titkos rekeszei, és mindannyian mást-mást tartunk benne.” Nyissuk ki együtt a nagy meseládát, és engedjük abból kiszabadulni a már jól ismert szereplőket: a gonosz boszorkányokat, a félelmetes Sárkányt, Szusznyavári Bercebúzt, az álomszuszék királyt feleségestől, és gyönyörűséges lányát, Dorottya királykisasszonyt, a látszólag bátor, de valójában anyámasszony-huszárokat, a tréfás kovácsmestereket, valamint magát a láda fiát, Szerencsés Dánielt. Táncoljuk végig Dániel kalandjait a sötét erdőtől a királyi udvaron át a félelmetes Sárkány birodalmáig, hogy aztán a végén… De ez már legyen meglepetés – akkor is, ha tudjuk, a mesék általában jól szoktak végződni! Bízzunk benne, hogy most sem lesz ez másként! Pörgős zene, dinamikus táncok, gyönyörű jelmezek, ötletes díszletek. Felhőtlen szórakozás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Igazi családi esemény!

  Fotók forrása: Balassai Táncszínház

  Előadók:

  Fazekas Döniz

  Földes Roxána

  Gáspár Bendegúz

  ifj. Mlinár Pál

  Kiss Anna Borbála

  Mlinár Péter

  Vigné Mlinár Zsuzsa

  Sefkovics Máté

  Oláh Dániel

  Tóth Luca

  Vig Péter

  Zene: Falusi László
  Díszlet: Lenkefi Zoltán
  Jelmez: Mlinár Péter

  Rendező-koreográfus: ifj. Mlinár Pál

 • Alapadatok

  Előadás műfaja:Mese-tánc-játék
  Előadás célközönsége:6-14 éves korig
  Előadás időtartama:60 perc
  Felvonások száma:1

  Játéktér

  Játéktér szélesség:8 m
  Játéktér mélység:8 m
  Játéktér belmagasság: 4 m
  Játéktér jellemzője:Beltér

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Aktív jelentkezéseim

  Válasszon helyszínt!

  Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

  Sajnos jelenleg nem lehet jelentkezni

  Még nincs helyszíne!

  Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

  Létrehozok egyet