Nélküled

Országjárás
 • Solymos Tamás Nélküled című írása egy történelmi, önismereti kalauz. Egy igazi magyar történet. Mit jelent egyáltalán az, hogy Magyar? Mi a Magyar? Ki a Magyar? Történelmünk, hitünk, hazaszeretetünk, panaszaink? Sok-sok minden. E téma megfoghatatlansága érdekel minket. A kérdés szimpatikusan lehetetlen körbejárása.

  A történet egy erdélyi kastélyban játszódik. Egy üres kastélyban, amiben nincs más bútor, csak az emlékek, a történelem. Pedig egy ekkora grandiózus, üres teret bármire lehet használni. Mégis a főhős idegenvezetést tart. Megmaradt ereklyék között kalauzol minket fáradhatatlanul. Mi meg szépen bolyongunk vele. Ki érdeklődésből, ki a „nincs jobb okán”. Tamás írása, minden írói bravúr ellenére, személyes. Pont annyira, mint a hazaszeretet. Lehet objektíve szeretni a hazát? Vagy bárkit? Természetesen nem. Engem ez fogott meg ebben az anyagban. Az erről való beszéd, tovább megyek, gondolkodás lehetősége. Olyan szöveg van a birtokunkban, ami, ha kell, nagyító alá veszi a kérdést, ha meg az kell, a Jupiter holdjáig röpít minket, hogy kellőképpen távolról szemlélhessük.

  Fotók forrása: Tér 12 Kulturális Egyesület

  ALKOTÓK

  Bandi – Béres Miklós

  FejbenRomán – Domokos Zsolt

  Dramaturg – Hodászi Ádám

  Rendező – Viktor Balázs

  Tovább olvasom

Országjárás

Országjárás

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet