Psyché és Nárcisz

Szemerédi Bernadett (Déryné Társulat - önálló projekt)

Vándorszínház
 • Weöres Sándor Psyché című műve alapján átdolgozta és rendezte: Kaj Ádám

  Lónyay Erzsébet sorsa – még ha fikció is – a korszak tipikus női sorsa. Tehetsége a legnagyobbak közé predesztinálná, érvényesülni mégiscsak szépségével tud. Már kicsiny gyermekkorától folyamatosan úton van, családja és pártfogói kézről kézre adják. Gyermekkori pajtásával, Ungvárnémeti Tóth Lászlóval mindig rosszkor, rossz helyen találkozik, így bontakozó szerelmük sohasem teljesedhet be, mindig plátói marad. Csak a halálban van esélyük az egyesülésre.

  Psyché szimbólum, mely magában foglalja a női sors minden fontosabb stációját a kislányságtól az özvegyi létig. De mindvégig ott él benne a gyermeki játékosság, ami folyamatosan szomjazik a szerető figyelemre. Elvégre is a szerelemnél nincs komolyabb játék.

  Előadásunk szövegbéli alapját Weöres Sándor Psyché-jének Ungvárnémeti Tóth László emlékezete című fejezete mai nyelvállapotnak megfelelő átirata és a következő versek adják: Gabónak, kisebb édes Ötsémnek, Tarantella, Psyché Confessioja, Már nem csudálnak.

  Játékidő: 70 perc

  Fotók: Érdi Róbert

  Psyché: Szemerédi Bernadett

  Zene: Ágoston Máté

  Jelmez: Kovács Klaudia e.h.

  Díszlet: Kreisz Dorka e.h.

  Rendező: Kaj Ádám

  Rendezőasszisztens: Heim Dorka

  Tovább olvasom

Vándorszínház

Vándorszínház

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet