• Illyés Gyula regénye inspirálta az alkotókat, hogy talán a legszegényebb tájegység – amely egyszerűségében mégis leggazdagabbak között tartható számon- kulturális örökségét színre vigye. Az autentikus előadás táncszínházi elemekkel, és prózával ötvöződik, hiteles, megrendítő és felemelő képet adva a pusztai emberek életéről, szokásairól, gondolatairól. Az előadásban a Nemzeti Színház fiatal művészei közreműködnek – előadásonként egy színművész, aki Illyés gyulát személyesíti meg.  Tartalmas, szórakoztató ugyanakkor elgondolkodtató, igazi szép, családi színházi élmény. Elsősorban színházterembe ajánljuk, akár konkrét eseményhez kötődően (nemzeti ünnep, művészeti hét, települési ünnepség, nyugdíjas esemény, társadalmai ünnepség, vagy bármilyen ünnepi alkalom. Szabadtéren is tökéletesen bemutatható, ilyenkor a prózai részeket elhagyjuk, és egy kerek, egész szép ívű komplex folklór előadásként prezentáljuk.  Szabadtéren bármilyen falunapon, települési ünnepen, közösségi alkalommal bemutatható. Mindkét verzió végén a közönséggel táncolunk, interaktív eseménnyé alakul. A programhoz igény szerint gyermekjátszót, kézműves foglalkozást, ringatót, hangszerbemutatót, népi játszóházat, családi interaktív foglalkozást tudunk biztosítani az előadás előtt, vagy után.

  Fotók forrása: Forrás Néptáncegyüttes

  alkotók: Fundák Kristőf, Kaszai Lili, Szűcs Gábor, Furik Rita, Asztalos Kiss Zsuzsa, Mihályi Gábor, Horváth Zsófia

  közreműködők:

  Zagyva Banda vagy Tarsoly Banda

  Forrás Néptáncegyüttes

  Bánki Bettina népdalénekes

  Berettyán Nándor vagy Szabó Sebestyén László  a Nemzeti Színház művészei

  jelmez: Petri Kiss Borbála a Népművészet Ifjú Mestere

  szerkesztő- rendező: Szigetvári József

 • Alapadatok

  Előadás műfaja:néptánc- táncszínház
  Előadás célközönsége:családi előadás, kortalan
  Előadás időtartama:80 perc
  Felvonások száma:1

  Játéktér

  Játéktér szélesség:8 m
  Játéktér mélység:8 m
  Játéktér belmagasság: N/A
  Játéktér jellemzője:Beltér és szabadtér

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Aktív jelentkezéseim

  Válasszon helyszínt!

  Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

  Sajnos jelenleg nem lehet jelentkezni

  Még nincs helyszíne!

  Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

  Létrehozok egyet