A Déryné programon belül megalapítottunk egy kis létszámú saját társulatot, mellyel idén egy, a következő évtől pedig évi 3-5 bemutató létrehozását és a program keretében folyó tájolását valósítjuk meg.

A kultúra identitásképző szerepének fontosságát alapul véve olyan klasszikus, nagyobb arányban pedig magyar szerzők műveit visszük színre, amelyek az érték és élmény mezsgyéjén fogalmazzák meg a mai világ számára mértékadó gondolatvilágukat. Jelen alprogramban a hagyományőrzés igénye mellett fontos, hogy izgalmas és innovatív színrevitelekben fogalmazódjanak meg a művek. A társulat különleges helyzetéből fakadóan fel tudja és fel is akarja vállalni azt a társadalmi küldetést, hogy repertoárjával megteremtsen egy olyan egységet, melyre mindannyian közös alapértékként tekinthetünk.

A társulat tagjai

 • Habodász István

  Az egykori Csehszlovákiában, Komáromban született. A komáromi Selye János Gimnáziumban érettségizett 2012-ben, majd 2014-ben felvételt nyert a Kaposvári Egyetem színművész szakára, ahol 2019-ben diplomázott. Osztályvezető tanára Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színművész volt. Egyetemi évei alatt, játszott Kaposváron a Csiky Gergely Színházban, a Budapesti Nemzeti Színházban, a Soproni Petőfi Színházban, majd gyakorlati éveit a Kassai Thália Színházban töltötte. Az egyetem befejezése után Budapestre szerződött, a Pesti Magyar Színházhoz. Ettől az évtől a Déryné Társulat tagja.

 • Turi Bálint

  Pethes György színész osztályában végzett, majd a Madách Színházba került. Öt évet töltött az RS9 Színházban Lábán Katalin igazgatása és Balkay Géza művészeti vezetése alatt. Szabadúszóként dolgozott többek között a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban és a Térszínházban. Tagja volt a Hepp Színháznak, ahol trénerként is dolgozni kezdett. Improvizációs színházi kísérletekben, televíziós háttérmunkákban – casting, improvizációs/kommunikációs trénig gyakran közreműködik. A kétezres évek eleje óta szerepel tv sorozatokban és filmekben, szinkronizál, hangja ismerős lehet narrációkból, tv és mozifilmekből is. A Versünnep Alapítvány zsűritagja, a Vers mindenkinek sorozat előadója.

 • Vas Judit Gigi

  A jászberényi Lehel Vezér Gimnáziumból indult, az iskolai színjátszó csoport tagja volt, drámából érettségizett az iskola történetében először. Érettségi után felvételt nyert a Kaposvári Egyetemre, Vidnyánszky Attila osztályába, ahol 2017-ben diplomázott. Azóta szabadúszóként játszott a Nemzeti Színházban, a debreceni Csokonai Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban is. Színházi munkái mellett az M5 kulturális csatorna szerkesztő-műsor vezetőjeként dolgozik.

 • Dányi Krisztián

  1997-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Marton László osztályában, de már 1996-tól játszott a Vígszínházban, többek között ő volt Maugli az 1996-ban bemutatott Dés-Geszti-Békés féle A dzsungel könyvében. A diploma megszerzése után a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött. 2002–2013 között a József Attila Színház tagja, majd szabadúszó. 2013 óta játszik a Karinthy Színházban, ahol 2015-ben a legjobb férfi színésznek is megválasztották. A közönség a Vidám Színpad egyik előadásában is láthatja 2017 óta.

 • Losonczi Kata

  Pályafutását a Győri Nemzeti Színház stúdiósaként kezdte. A Kaposvári Egyetem színész szakán 2006-ban szerzett diplomát. Ezt követően a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatához szerződött. Ekkor Balogh Tibor Szinikritikusok díja 2006/2007 legígéretesebb pályakezdőjének jelölte. 2010-től a Pesti Magyar Színház társulatának tagja, majd 2015-től szabadúszó. Ekkortól játszik az Óbudai Társaskör, a Komáromi Jókai Színház a Manna és dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház darabjaiban is. Színházi szerepei mellett olyan filmekben és sorozatokban szerepel, mint például a Liza, a rókatündér, 200 első randi, A tanár.

 • Széplaky Géza

  A Kecskeméti Katona József deszkáin szerezte meg színészi oklevelét, s ennek a társulatnak 10 évig volt meghatározó tagja. 2011 óta szabadúszó színészként többek között a szarvasi Cervinus Teátrum és az Udvari Kamaraszínház előadásaiban játszott – határon innen és túl. Az esztergomi Babits Mihály Színház alapító tagja. A színház mellett egy szamuráj alapokon nyugvó harcművészet mestere is. 2018 óta a Szent György Lovagrend tagja.

 • Szemerédi Bernadett

  Szemerédi Bernadett egy kis vajdasági faluban, Hódegyházán született. Gyermekkora óta hegedül és énekel. 2012-ben végzett a Pesti Magyar Színiakadémián, azóta szabadúszóként mind az anyaországban, mind a határon túli magyarlakta területeken játszott. Meghatározóak számára a Miklós Tibor zenés műhelyében, az újra alakuló Rockszínháznál eltöltött évek. Dolgozott a szarvasi Cervinus Teátrum, a Madách Színház, az Udvari Kamaraszínház, a GlobArt, valamint az Itt és Most Társulat előadásaiban. Férjével, Széplaky Gézával közös verses-zenés összeállításaikkal és improvizációs gyermekfoglalkozásaikkal járják a Kárpát-medencét. 2017-ben Szarvason a VI. Teátrumi Nyári Fesztiválon, 2019-ben Vácott, a Kaleidoszkóp Versfesztiválon is kiérdemelte a Legjobb színésznői alakítás különdíját.

 • Janka Barnabás

  A debreceni Ady Endre Gimnáziumban érettségizett, majd a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója lett, ahova másodszorra vették fel. 2015-ben diplomázott Marton László, Hegedűs D Géza és Forgács Péter osztályában, ezt követően a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, melynek idáig társulati tagja volt. Mellette az Ady Endre Gimnázium drámatagozatán tanított 2015-től 2020-ig. 2017-ben Mensáros László-díjjal tüntették ki. "Hat dolog van, ami megkérdőjelezhetetlen az életemben: Isten, Család, Színház, Szerelem, Barátság, Haza."

 • Havasi Péter

  A kassai Havasi Péter a pozsonyi Színművészeti Egyetem elvégzése után, friss diplomás színészként a kassai Thália Színház társulatába került. 2015 óta azonban szabadúszó. Kassán és Pozsonyon kívül feltűnt a Váci Dunakanyar Színház számos előadásában, ezenkívül játszott Salgótarjánban és Dunaújvárosban, de együttműködött a Vekker műhellyel, amely azzal a céllal alakult, hogy meghonosítsa a színházi nevelés műfaját Szlovákiában. Márai szövegekből készült saját előadóestje is van, játszott filmben, sorozatban, groteszk szatírában, interaktív diákelőadásban. Tanít a kassai konzervatórium színész szakán.

 • Ivaskovics Viktor

  Ivaskovics Viktor Ungváron született. Már szülővárosában elkezdte a művészi pályára való felkészülést, amit azután Kijevben folytatott, 1998-ban diplomázott a Kijevi Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Szín­ház társulatának tagjaként számos előadásban láthatta a magyar közönség. De játszott többek között a Nemzeti Színházban, a debreceni Csokonai Színházban, a Gózon Gyula Kamaraszínházban, a Karinthy Színház, valamint a Váci Dunakanyar Színházban, melynek Yvonne, burgundi hercegnő című előadásában nyújtott alakításáért elnyerte a khersoni nemzetközi színházi találkozón a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat.

 • Tarpai Viktória

  Kárpátalján, Nagymuzsalyon született. Tízéves korától kezdve hosszú évekig járt a Vidnyánszky Éva vezette Ficseri Gyerekstúdióba. Gyerekszínészi pályája akkor kezdődött, amikor a Vidnyánszky Attila rendezte Gyilkosság a székesegyházban című előadás betlehemes keretjátékában kiválasztották Mária szerepére. Már tinédzser fejjel anyaországi, ukrajnai, lengyelországi és oroszországi színházi fesztiválokra vitték magukkal a beregszászi társulat tagjai. A középiskola elvégzése után sikeresen felvételizett a Pesti Magyar Színiakadémiára. Együtt dolgozott többek között Árkosi Árpáddal, Valerij Fokinnal, Viktor Rizsakovval, Yaroslav Fedoryshynnel és természetesen Vidnyánszky Attilával. A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Szín­ház társulatának oszlopos tagja lett, mellette pedig játszott a Gózon Gyula Kamaraszínházban, a debreceni Csokonai Színházban, a Nemzeti Színházban, valamint a Váci Dunakanyar Színházban is. A Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján kiérdemelte a legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati-díjat Az üvegcipő című előadásban nyújtott alakításáért. Életének meghatározó állomása Nagy Zoltán Mihály A sátán fattya című regényéből készült monodrámája, majd a Zsigmond Dezső rendezte azonos című film főszerepe, amellyel bejárta nemcsak Kárpátalját, hanem egész Európát és Amerikát is, a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon pedig elnyerte a legjobb női színésznőnek járó díjat.

 • Kárpáti Barnabás

  A Kaposvári Egyetem Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor vezetésével, 2017-ben indult osztályának hallgatója, aki bemutatkozott már a kaposvári Csiky Gergely Színházban és a Nemzeti Színházban is.

 • Horváth Márk

  A Kaposvári Egyetem Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor vezetésével, 2017-ben indult osztályának hallgatója, aki bemutatkozott már a kaposvári Csiky Gergely Színházban és a Nemzeti Színházban is.

 • Dánielfy Gergely

  A Kaposvári Egyetem Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor vezetésével, 2017-ben indult osztályának hallgatója, aki bemutatkozott már a kaposvári Csiky Gergely Színházban és a Nemzeti Színházban is.

 • Gulyás Gabriella

  A Kaposvári Egyetem Bozsik Yvette és Bakos-Kiss Gábor vezetésével, 2017-ben indult osztályának hallgatója, aki bemutatkozott már a kaposvári Csiky Gergely Színházban és a Nemzeti Színházban is.

Részt venne a programban?

Töltse fel jelentkezését!


Jelentkezem