A négy alprogram közül a Vándorszínház kiemelt feladata a kis lélekszámú, kulturálisan elszigetelt településekre történő eljutás, magas színvonalú színházi előadások, pódiumműsorok bemutatása oly módon, hogy azok költségeit ne a lakosság viselje. Kiemelt figyelmet fordítunk a nagysikerű, immár öt éves múltra tekintő Pajtaszínházi Programban résztvevő településekre. Ezekre a helyszínekre saját- és felkérés alapján válogatott produkciókat delegálunk, délután meseelőadás vagy interaktív gyermekprogram, este pedig felnőtteknek szóló produkciók bemutatása képezi a konstrukciót.

Az alprogram feladatai közé sorolható még a szabadtéri színházi helyszínek felderítése, velük együttműködés kialakítása, a minőségi programkínálat bővítése. A kultúraszervezésben külön fejezetként kezelhetjük a nyári időszakot. Jellemzően ebben a terminusban kerülnek megrendezésre a művészeti fesztiválok, megszaporodnak a szabadtéri játszóhelyek, számos tematikus tábor várja az érdeklődőket, és a turisztikai szempontból forgalmasabb régiókban jelentősen megnövekedik a kultúrafogyasztók száma. Mindezen sajátosságokat figyelembe véve szervezzük színházi produkciók utaztatását. Tágan értelmezhető műfaji határok között mozgó előadások is bekerülhetnek kínálatunkba.

„Színház mindenkinek!” szlogen tökéletesen kifejezi a Déryné Program – és ezen belül a Vándorszínház – misszióját. A projekt felvállalása egyrészt a hazánkban található települések feltérképezése, a földrajzi, társadalmi, szervezeti és technikai adottságok megismerése, az igények és fejlesztési lehetőségek felderítése, másrészt a színházi, előadó-művészeti alkotó közösségek – már létrejött vagy most készülő – produkcióinak megismerése, majd e két terület legoptimálisabb összehangolása. Mindkét esetben hangsúlyt kap a pályakezdők, kreatív szárnypróbálgatók iránti nyitottság és bizalom erősítése.

Részt vennél a programban?

Töltsd fel jelentkezésed!


Jelentkezem