Barangoló

A Barangoló alprogram célja, hogy lehetőséget és szakmai támogatást nyújtson pályájuk elején lévő előadóművészeknek, fiatal – kőszínházi struktúrán kívüli – művészeti társulatoknak, alkotóközösségeknek ötleteik megvalósításához.

Az alprogram a fiatal alkotóművészeknek, pályakezdő társulatoknak és színművészeknek kínál egyedülálló lehetőséget arra, hogy egy mentori programon keresztül önálló produkciót hozhassanak létre, valamint, hogy munkásságukat a szélesebb közönség is megismerhesse.

Az alprogramra jelentkezni saját, valamint a megadott témákhoz kapcsolódó előadástervekkel lehet. A jelentkezések elbírálása három lépcsős rendszerben történik: a formai befogadást a szakmai bizottság tartalmi szempontok szerint meghozott szűrése követi, végül az utolsó fordulóban a jelentkezővel való személyes találkozó keretében a mentorok és a szakmai bizottság delegált tagjai döntenek az előadástervekről.

A Barangoló alprogram keretein belül a bekerült jelentkezőknek a Déryné Program biztosítja a próbafolyamatra vonatkozó költségeket és projektenként egy mentort. A mentorok személye: Bakos-Kiss Gábor, Kozma András, Kulcsár Edit, Lukácsy György, Resetár Dániel.

A Barangoló alprogram keretében megvalósult előadásoknak kiemelt lehetősége van bekerülni az Országjárás és a Vándorszínház alprogramba.

Drámaírói Műhely

2022 januárjában a Déryné Program Barangoló alprogramja kiterjesztve működését, elindítja drámaírói műhelyét, amelyre január 22. és február 28. között lehet beadni a jelentkezést.

Tovább a Drámaírói Műhelyre
 • Mikepércsidézetidézet

  Mikepércs

  A Déryné Társulat által bemutatott János vitéz egy órában mutatja be a közönségnek Petőfi Sándor klasszikusát. Játékos, fiatalos, lendületes előadást láthattunk, mely iskoláskortól az egész család számára szórakozást nyújt. Könnyed humorral fűszerezett, izgalmas, szép előadás.

 • Körmendidézetidézet

  Körmend

  Rég volt már ilyen típusú előadásunk, jól vette a közönség. Én a magam részéről jónak ítélem meg az egész Déryné Programot, nagyszerű lehetőség ez nekünk most ezekben a vészterhes időkben. Ha nem lenne járvány, akkor meg különösen nagy attrakció lehetne. Szóval mi örülünk és köszönjük, bízunk a további sikeres együttműködésben.

 • Sátoraljaújhelyidézetidézet

  Sátoraljaújhely

  Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy részt vehettünk a Déryné programban, valamint az, hogy városunkban lehetett a János vitéz premier előadása. Színvonalas, látványos előadást láthatott a közönség kitűnő színészi alakításokkal. Külön élményt jelentett, hogy az előadás az eredeti Petőfi szöveggel került bemutatásra.

 • Szászváridézetidézet

  Szászvár

  Egy rendkívül színvonalas, élménydús előadásnak lehettünk házigazdái, melyet a vendégek is nagyon élveztek, csupa pozitív visszajelzést kaptunk tőlük. A szervezést és lebonyolítást az előadó társulat szorgos együttműködése nagyban megkönnyebbítette. Az előadások folytatását tervezzük.

 • Mátraderecskeidézetidézet

  Mátraderecske

  Nagyon örülünk, hogy településünk részese lehetett ennek az előadásnak. Nagyon jó és színvonalas produkciót láthattunk, kicsik és nagyok egyaránt élvezték. Reméljük, hogy a jövőben még lesz alkalmunk találkozni.