A Barangoló alprogram célja, hogy lehetőséget és szakmai támogatást nyújtson pályájuk elején lévő előadóművészeknek, fiatal - kőszínházi struktúrán kívüli - művészeti társulatoknak, alkotóközösségeknek ötleteik megvalósításához.

A fiatal alkotóközösségek helyzetbe hozása finanszírozással és mentorprogrammal történik, lehetőséget teremtve a résztvevők számára a nevük és a munkájuk szélesebb körben való megismertetésére. A Barangoló alprogram keretében megvalósult előadásoknak kiemelt lehetősége van bekerülni az Országjárás és a Vándorszínház alprogramba. A program fontos eleme továbbá annak a képességnek a megteremtése és átadása amely által az ötletből megvalósult produktum válik.

Az alprogramra jelentkezni saját, valamint a megadott témákhoz kapcsolódó előadástervekkel lehet, melyek közül a szakmai bizottság és a mentorok válogatják ki a programba bekerülőket. A jelentkezések elbírálása három lépcsősrendszerben történik, a formai befogadást a szakmai bizottság tartalmi szempontok szerint meghozott szűrése követi, végül az utolsó fordulóban a jelentkezővel való személyes találkozó keretében a mentorok és a szakmai bizottság delegált tagjai döntenek az előadástervekről. Idén, műfaját tekintve a kifejezetten hiánypótló, 14-16 éves korosztály számára szóló ifjúsági előadások létrehozása a cél.

A kiválasztott projektek megvalósítását és utóéletét mentorok követik. A mentorok személye: Bakos-Kiss Gábor, Kozma András, Kulcsár Edit, Lukácsy György, Resetár Dániel. A Barangoló alprogram keretein belül a bekerült jelentkezőknek a Déryné program biztosítja a próbafolyamatra vonatkozó költségeket és projektenként egy mentort.

Részt venne a programban?

Töltse fel jelentkezését!


Jelentkezem