Az Országjárás nevű alprogramba várjuk az alkotói oldal, illetve a játszóhelyek jelentkezését is. A beérkezett jelentkezésekből a Déryné Program szakmai bizottsága létrehoz egy előadás listát, amelyek közül a regisztrált befogadó intézmények választhatnak, s a vendégjáték megvalósulásának költségeit elbírálás alapján jelentős részben fedezi a program.

A kultúrában történő részvétel a személyes fejlődésnek és az életminőségnek fontos összetevője. Anyagi források biztosításával és koordinációs szerepével a részvétel és a minőség növelésére irányuló stratégiát képvisel a Déryné program Országjárás alprogramja.

Az alprogramba való jelentkezést két irányból várjuk, egyrészt azoktól az intézményektől, állandó vagy időszakos játszóhelyektől, amelyek minőségi színházi előadásokat szándékoznak műsorra tűzni, másrészt az alkotói oldal részéről, ahonnan előadás ajánlatokat várunk. Az alprogram ezen igények összefésülését végzi, az általa felállított szempontrendszer alapján. Fő szempontok a minőségi szűrés, az utaztathatóság kritériumai, prioritást élveznek a magyar szerzők műveiből készült, közösségépítő üzenettel bíró előadások, valamint vizsgáljuk a produkció költségének realitását. Az alprogram szakmai bizottsága végül egy műfaji sokszínűséggel bíró 50 előadásos listát hoz létre, ha úgy tetszik egy színházi étlapot, ahonnan a programba bekerült befogadó intézmények választhatnak. A lista összeállításakor külön figyelmet fordítunk arra, hogy ajánlásokkal lássuk el produkciókat, megkönnyítve a befogadó oldal részére a választást. Így a nyilvántartás jelöli a valamely aktualitással bíró előadásokat, az utaztatás szempontjából földrajzilag determinált produkciókat, elkülöníti a Déryné saját társulatának és a Barangoló programnak előadásait.

Részt vennél a programban?

Töltsd fel jelentkezésed!


Jelentkezem