Millenniumi Díj kitüntetésben részesült a Déryné Program

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Millenniumi Díj kitüntetésben részesítette a Déryné Programot. A díj a szellemi tulajdon védelmében példaértékű intézmények és alkotók elismerése, amelyet minden évben április 26-án, a szellemi tulajdon világnapján osztanak ki a díjazottak részére.

2023-ban a Déryné Programot érte a megtiszteltetés, hogy átvehette a díjat, a felelős, szellemi tulajdon védelmében tett munkája elismeréseként, amelyet a Déryné Program logó és a missziónkat kifejező Színház mindenkinek szlogen védjegyoltalom alá helyezésével vívott ki.

„A mindennapi működésünk szempontjából is és az alkotások, produkciók létrehozása szempontjából is elengedhetetlen és feltétlenül fontos a megfelelő jogi háttér, a megfelelő jogi védelem. Különösen nagy öröm számunkra, hogy most a szellemi tulajdon védelmében fektetett munkánkat is elismerik, azon leszünk itt a Déryné Programban, hogy az eddig megtapasztalt, megszerzett tudásunkat átadjuk a fiatal generációnak és természetesen a saját ötleteink mentén pedig folytassuk a szellemi jogvédelem, szellemi tulajdon védelmében vetett munkánkat.” – emelte ki Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója.

A díjátadó ünnepség fényét emelte a Déryné Társulat produkciója, a résztvevők egy részletet láthattak a Déryné ifjasszony című produkcióból.

Ötletből érték – Színház mindenkinek!