Ragadj tollat és jelentkezz a Drámaírói Műhelybe!

Van egy történeted, ami a színpadra kívánkozik? Szeretnéd kipróbálni írói rátermettségedet a dráma műnemében? Itt a lehetőség, a fiatal, pályakezdő íróknak kiírt mentorprogram, a Barangoló Drámaírói Műhely folytatódik, a jelentkezéseket február 29-ig várjuk.

A JELENTKEZÉS MENETE

Jelentkezni olyan eredeti drámatervvel, szinopszissal, valamint annak egy megírt jelenetével lehet, amellyel korábban még nem vettek részt sikeresen drámaíró pályázaton, illetve ösztöndíjban nem részesültek. Előnyt élveznek a 4-5 szereplős kamaradarabok. Egy alkotó akár több drámakoncepcióval is jelentkezhet azzal a kikötéssel, hogy a műhelybe bekerülni egyidejűleg csak egy művel lehet. A lehetőséggel magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magyar állampolgárok élhetnek. Jelentkezési határidő: február 29.

MŰHELYMUNKA

A jelentkezést követően a nyertes ösztöndíjasok a 8 hónapos műhelymunka során egy mentor vezetésével jutnak el az egész estés magyar nyelvű dráma megírásáig. A megvalósítás időszaka: április 15-december 15. A mentorok: Kulcsár Edit, Kozma András, valamint Lukácsy György, a Nemzeti Színház elismert munkatársai.

A DRÁMA UTÓÉLETE

A Déryné Program által életre hívott drámaírói műhely jóval többet kínál, mint egy klasszikus értelemben vett mentorprogram, ugyanis a szakmai bizottság és a mentorok javaslatai alapján a legjobbnak ítélt drámát a Déryné Társulat bemutathatja felolvasó- vagy hagyományos színházi formában, ahogy történt ez János Ferenc: Szemet szemért című misztikus krimije esetén, amelyet Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója állított színpadra a Déryné Társulattal.

Az elkészült drámákat ezen túlmenően a szakmai bizottság és a mentorok javaslatára a Barangoló alprogram felajánlhatja megvalósításra az alprogramban már korábban sikeresen részt vett alkotócsoportok, társulatok számára. Solymos Tamás: Páternoszter című drámája rituális játékként kelt életre múlt év decemberében a Kelet-Nyugati Alkotóműhely előadásában, Létmányi Attila rendezésében.

A részletes felhívás ITT OLVASHATÓ! Ne habozz, légy bátor és regisztrálj a Déryné Program weboldalán!

Színház mindenkinek!