Egyéves a KultUp alprogram

A Kis Domonkos Márk által vezetett Déryné Program örömmel jelenti be, hogy egyéves a KultUp alprogramja. Az alprogram 2023. február 14-én indult útjára és tartotta első színházi témanapját. A KultUp célja a színházi, előadó-művészeti és művészetoktatási programok eljuttatása középfokú oktatási intézményekbe,  kiemelt figyelmet fordítva az élménypedagógiai fejlesztésre, a kultúraterjesztésre, pályaválasztási szemléletformálásra, a közösségépítésre és a tehetséggondozásra.

A KultUp alprogram megkülönböztetett figyelmet fordít azokra az iskolákra, ahol korlátozott a kultúrához való hozzáférés lehetősége. Az elmúlt egy év során 83 iskolába látogatott el a KultUp, ahol a színházi témanapokkal közel 30 000 diákot ért el aktívan a Déryné Program. A tanév hátralévő részében további 33 iskolába jut el a színház varázslatos világa a KultUp alprogramnak köszönhetően. Ezáltal ebben a tanévben több mint 100 középiskola vehet részt a KultUp-ban, ezzel közel 50 000 diákot bevezetve a magyar kultúrába.

A tanév zárásaként a Déryné Fesztivál keretén belül, a Rákóczi Szövetséggel összefogva rendezik meg a KultCamp tehetségkutató tábort és versenyt, ahol közel 450 diák 4 napon keresztül közösen alkothat, fejlődhet szakmai mentorok segítségével. A tábor ideje alatt a résztvevő diákok belekóstolhatnak a Déryné Fesztivál kulturális programjaiba is.

Február 13-án Simontornyán, a Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnáziumban ünnepelte első születésnapját a KultUp. A témanapon az intézmény diákjai Bánki Beni irodalmi showjával indították a napot, majd Jobku és Dzsevu Világhírű Történelemóra Színháza, az Aranybulla színházi előadása szórakoztatta a résztvevő osztályokat, majd Bánki Beni egy izgalmas színházi kvízzel hozta közelebb a színház világát a diákokhoz. A napot a Budapesti Filharmóniai Társaság, Magyarnak lenni interaktív klasszikus zenei előadása zárta.

A Déryné Program folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több diákhoz eljuttassa a művészetek varázsát, és segítse a kulturális fejlődést és tudatosságot az oktatás terén. Kis Domonkos Márk, a Déryné Program vezetője ezúton szeretné megköszönni mindazok részvételét és támogatását, akik az elmúlt egy évben áldozatosan dolgoztak az alprogram sikerességéért.

KultUp – Belenősz a kultúrába!