Az életből ki lehet lépni, de a létezésből nem

Szeptember 9-én tartotta legújabb bemutatóját a Barangoló alprogram Előadásműhelye. Molnár Ferenc: Liliom című drámáját Nagy Péter állította színpadra. Unikális előadás született, amely nagy sikert aratott a nézők körében.

A produkció különlegessége abból fakad, hogy a megvalósításban minden sztereotipiát mellőz. Már a játéktér (Vereckei Rita) láttán tudható, hogy az előadás nem csupán szimpla történetmesélés lesz.

A rozsdás fémvázban mozgatható ki-be nyílódó és záruló ajtók pillanatok alatt más-más helyszínre repítik a nézőt, így a cselekmény gördülékenyen nemesedik az egyre költőibbé váló végkifejlet felé.

A színészek külön-külön és együtt is csupa meglepetés alakítással örvendeztetik meg a közönséget. Az előadásban mindvégig a humor és a katartikus pillanatok váltakoznak, egy percre sem engedik lanyhulni a figyelmet.

Az alkotók között csodálatos összhang alakult ki a munka során. Példaértékű, ahogyan az érett, tapasztalt művészek és a fiatal pályakezdők organikus közösséggé váltak a próbafolyamat alatt. Az előadás mentora Kulcsár Edit volt.

Elégedetten nyugtázhatjuk, hogy az Előadásműhelyben ismét olyan produkció létrejöttét sikerült mentorálnunk, amely a jövőben komoly szakmai és közönség érdeklődésre tarthat számot.

Alkotók: Czukor Balázs; Duma Kátya; Sipos Vera; Őze Áron; Auksz Éva; Atlasz Barnabás; Mach Máté; Vereckei Rita; Lelkes Botond; Palkó Panna; Nagy Péter.

Színház mindenkinek!