Holczer Dávid: Balettláb című drámáját állítja színpadra a Győri Nemzeti Színház

Holczer Dávid 2023-ban nyert drámaíró ösztöndíjat a Déryné Program Barangoló alprogramjába. A Drámaírói Műhelyben született meg a Balettláb című alkotás, amelyet hamarosan a Győri Nemzeti Színház előadásában láthat majd a közönség.

A történet egy fiatal lányról szól, aki le akarja küzdeni korlátait, hogy a saját vágyai szerint élhessen. Ehhez először apjával kell leszámolnia, aki kísértetként van jelen az életében, és katonatisztként figyeli a lánya minden lépését. Ajra vágyai csillapításával kísérletezik, de nem tud szabadulni sem a tánc csábításától, sem egy fiatal fiú, Detre felé húzó érthetetlen vonzalmától. Döntés elé kényszerül: szabadsága megéléséhez le kell számolnia az őt meghatározó gátlásokkal. Döntést mindig nehéz hozni, ekkora horderejűt pedig végképp.

Sokszor a legnehezebb dolog az életben éppen az, hogy a saját vágyaink szerint éljünk. Félünk tőle, hiszen legtöbbször visszafordíthatatlan változást hoznak, de ugyanakkor vágyunk a kiteljesedésre. Akinek valaha volt olyan lépése az életben, amelyet a következményektől tartva félt megtenni, aki átélte már, milyen fájdalmas tud lenni az elengedés, aki érezte már, hogy a szülei árnyként vetülnek az életére, akit foglalkoztat a környezetszennyezés, annak ajánljuk Holczer Dávid darabját.

Olvasd el a drámát ITT!

DráMa mindenkinek!