• „Tíz év múlva ne ez a dal legyen…”

  Cseh Tamás ikonikus dala is szerepel abban a műsorban, amelyet Hegyi Norbert és Joós Tamás „Átlátszó víz legyen” címmel ad elő, tisztelegve a az előadóművész emléke előtt.

  Az előadók 2013-ban határoztak úgy, hogy Cseh Tamás születésének 70. évfordulójára “Átlátszó víz legyen” címmel egy emlékestet készítenek. Az est az Ascher Oszkár Színházban került bemutatásra, az azóta eltölt hat év alatt közel 100 alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településén és Budapest számos kerületében. Az idén Cseh Tamás halálának 10. évfordulójára emlékeznek az előadók.

  A műsor az egyik legautentikusabb előadásban mutatja be a közönségnek Cseh Tamás dalait, erről több kritika is megemlékezik.

  A műsorból részlet hangzott el az MMA Tavaszi Irodalmi Gáláján, de az előadók ott voltak Bereményi Géza díszpolgárrá avatásán a Józsefvárosban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban Csengey Dénesre emlékezve. A budapesti 1956-os ünnepségek zárásaként megrendezett eseményen a Józsefvárosban szintén elhangzott az előadás, ahogy 2018-ban a Múzeumok éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) kertjében kapott nagy elismerést a műsor. 2019-ben a XX. Szombathelyi Savaria Történelmi Karneválon a Művészetek Utcájában volt repertoáron előadás és a kaposvári „Miénk a város” programsorozaton is bemutatásra került szeptember 5-én. 2019. szeptember 14-én a tatabányai József Attila Művelődési ház vendégei voltak az előadók.

  2018-ban Kanada több városában (Torontó, Ottawa Montreal) mutattták be a műsort, amely egyébként rendszeresen hallható a Hunnia Bisztróban (Bp. Bank utca).

  2020-ban – a pandémia idején – az előadásból egy részlet került bemutatásra az A38 hajón az „Én vagyok itt” projekt keretében. (2020. május 20-ai adás)

  Az előadók közül Joós Tamás neve nem hangzik ismeretlenül a közművelődési intézmények és könyvtárak munkatársainak körében, műsoraival évtizedeken át járta a települések óvodáit, iskoláit, művelődési házait és könyvtárait. Ő szervezte Szombathelyen 11 éven át a Magyar Énekmondók Találkozóját az, de volt közös műsora Ballada éjjel címmel Jordán Tamással a Weöres Színház igazgatójával is. Budapesten 2013-2016. között a kezdeményezésére létrejött fesztiválon – „Cseh Tamás Nap Kőbányán” – öt alkalommal  emlékeztek a Kossuth-díjas előadóművészről, az előadó-művészet, a képzőművészet és a táncművészet segítségével.

  Hegyi Norbert – a másik előadó – inkább a budapesti közönség számára ismert – az Ascher Oszkár Színház tagja, rendez és játszik, de muzsikál a „Tökéletes helyettesek” (Kispál Tribute zenekarban) és játszott együtt többek között Csákányi Eszterrel is a Paravariete című Tasnádi István darabban.

  „Itt van a város, vagyunk lakói, maradunk itt, neve is van: Budapest…” éneklik majd az előadók, s e dalban ki-ki beleképzelheti saját kedvelt lakhelyét.

  Közreműködik:

  Az Egyik Norbert (Hegyi Norbert)

  A Másik Tamás (Joós Tamás)

  A budapesti ASCHER OSZKÁR SZÍNHÁZ PRODUKCIÓJA

 • Alapadatok

  Szervezet neve:Joós Taamaés énekmondó
  Előadás címe:"""Átlátszó víz legyen - Cseh Tamás emlékest"
  Szerző:Joós Tamás (szerkesztő)
  Előadás műfaja:zenés
  Előadás célközönsége:Felnőtt (18 éves kortól)
  Előadás időtartama:90 perc
  Felvonások száma:N/A
  Szinopszis:Letöltés
  Alkotók, közreműködők névsora:Letöltés

  Játéktér

  Milyen időszakban utaztatható az előadás?N/A
  Díszletszállító jármű maximális magasságaN/A
  Legnagyobb díszletelem szélességeN/A
  Legnagyobb díszletelem magasságaN/A
  Legnagyobb díszletelem mélységeN/A
  Játéktér szélesség:3 m
  Játéktér mélység:3 m
  Játéktér belmagasság: 2 m
  Színpadnyílás szélesség:N/A
  Színpadnyílás magasság:N/A
  Helyszín típusa: N/A

Ezt választom

Szeretnéd, hogy a te helyszíneden rendezzük meg ezt a darabot? Add le jelentkezésed és munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

Jelentkezem

Aktív jelentkezéseid

  Válassz helyszínt!

  Szeretnéd, hogy a te helyszíneden rendezzük meg ezt a darabot? Add le jelentkezésed és munkatársunk felveszi veled a kapcsolatot!

  Még nincs helyszíned!

  Regisztrálj egy új befogadóhelyet, ahol szeretnéd, hogy megvalósuljon a darab!

  Létrehozok egyet