Gellérthegyi álmok

Janka Barnabás (Déryné Társulat - önálló projekt)

Vándorszínház
 • A II. világháború végén járunk. Budapest ostrom alatt. Ezekben a bizonytalan időkben választja menedéknek az elhagyott villát egy szökött katona, és egy üldözött lány. A villát nem hagyhatják el, hiszen az egyenlő a biztos halállal. Marad tehát a szoba ahol nem mást , mint a játékot választják. Így történhet meg velük az, hogy bár nem lehet a házat elhagyniuk, akár a foglyoknak, mégis szabaddá tudnak válni.

  És itt mindent szabad! Minden irányból kezdik megközelíteni, megismerni a másikat. Eleinte mindenki védi saját magát. Azt, hogy honnan jött és miért van éppen most ezen a helyen, ebben a szobában. Amire azonban nem számítanak, hogy az ártatlannak hitt játékokkal a saját belső félelmeik, kicsinyességeik, világról alkotott véleményük, az emberekbe vetett hitük is felszínre kerül. Így játszanak ők: nagy kedvvel viruló arccal és olykor maró gúnnyal valamint kendőzetlen őszinteséggel egymással, egymásért.

  A játékokat csak az ostrom tudja megszakítani, néhány pillanatra mely emlékezteti őket a kívül tomboló háborúra. Marad nekik a remény, melyen keresztül ott pislákol a túlélés fénye. A remény. Az ami marad nekik a játékon kívül. Hiszen legyen bármekkora zajos és pusztító a vihar, akkor is lesz  újra tiszta az ég. Csak azt nem tudjuk meddig tarthat ez a vihar az életünkben.

  Mi történhet ha két ember – rajtuk kívülálló okok miatt – menekülni és bujkálni kényszerül egy villában? Mi az a pont amikortól megbíznak egymásban? Mit kérhetünk számon a másik ember múltjából? Ítélkezhetünk-e a másik múltjában elkövetett a  hibák miatt? Karinthy Ferenc darabja  ezen kérdésekre is próbál válaszokat adni.

  Fotók: Szvatek Péter

  SZEREPLŐK

  LÁNY  Szemerédi Bernadett/Vas Judit Gigi

  FIÚ    Havasi Péter

   

  ALKOTÓK

  KELLÉK       Kosár Anna

  JELMEZ      Tóth Klaudia

  FÉNY            Veres Gábor

  HANG           Bali Árpád

  SZÍNPADMESTER        Schumann Róbert

  DÍSZLETTERVEZŐ        Szvatek Péter

  RENDEZŐ  Janka Barnabás

   

  Tovább olvasom

Vándorszínház

Vándorszínház

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

16

június

19:00

Petőfi Sándor Művelődési Ház

3763 Bódvaszilas, Petőfi Sándor út 8.

25

május

19:00

Kossuth Lajos Művelődési Ház

2424 Előszállás, Balatoni út 37.

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet