• Műsoromban az új szemszög a HONVÁGY.

  Szerkesztett műsor keretében, mely 50 perces, részletek hangzanak el egy 1956-ban kivándorolt 18 éves fiatalember leveleiből, melyet a szüleihez írt az alatt a 4 év alatt, amíg Franciaországban tartózkodott. Közben az eseményekhez illeszkedő versek, prózák, zenei betétek hangzanak el élőben ( pl. Radnóti, Vörösmarty, Liszt, Chopin.) A műsor érdekessége, hogy Sáfár Mónika édesapjának leveleiről van szó, amit megőrzött a család, és zongorán Sáfár Mónika gyermeke közreműködik. ( Mukli Franciska ) Az összeállítás bemutatja az országát 1956- ban elhagyó fiatalembert ( Sáfár Lajost), aki egy új, lehetőségekkel teli világba érkezik. Az első levelek a reményről, a nyelvtanulásról, a “kedves franciák” együttérzéséről szólnak, de hamarosan kiderül, hogy “kommunistákat” nem kíván foglalkoztatni senki sem Franciaországban, hogy nem egyszerű a beilleszkedés, és megjelenik a honvágy, ami az évek alatt olyan fojtogatóvá válik, hogy bármi áron, sejtve bár, hogy mit engedélyez neki az akkori politikai rendszer, mégis hazatér.

  A műsor üzenete:

  Sokan képzelték / képzelik el jövőjüket külföldön. Idehaza fejben mindent felépítenek, és belevágnak a nagy utazásba. Egyre nem gondolnak: az érzelmekre.

  Egy idegen országban , bármennyire is szeretné, soha nem tud olyan gyökeret ereszteni, mint a hazájában.

  Szeretnénk, ha a fiatalok előtt világossá válna: a lehetőség az egyénben van, aki akarja, idehaza is meg tudja valósítani álmait.

  Szereplők:

  Kautzky Armand  (Jászai Mari – díjas)

  Sáfár Mónika  Jászai Mari-díjas, Érdemes művész)

  Vecsei László

  Mukli Franciska – zongora

 • Alapadatok

  Előadás műfaja:Egyfelvonásos
  Előadás célközönsége:Iskolás (10 - 14 évesek), Ifjúság (14 - 18 évesek), Felnőtt (18 éves kortól), Család, Nyugdíjas, Minden korosztály
  Előadás időtartama:45 perc
  Felvonások száma:1

  Játéktér

  Játéktér szélesség:4 m
  Játéktér mélység:3 m
  Játéktér belmagasság: 2,5 m
  Játéktér jellemzője:Beltér és szabadtér

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Aktív jelentkezéseim

  Válasszon helyszínt!

  Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

  Sajnos jelenleg nem lehet jelentkezni

  Még nincs helyszíne!

  Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

  Létrehozok egyet