• Műsoromban az új szemszög a HONVÁGY.

    Szerkesztett műsor keretében, mely 50 perces, részletek hangzanak el egy 1956-ban kivándorolt 18 éves fiatalember leveleiből, melyet a szüleihez írt az alatt a 4 év alatt, amíg Franciaországban tartózkodott. Közben az eseményekhez illeszkedő versek, prózák, zenei betétek hangzanak el élőben ( pl. Radnóti, Vörösmarty, Liszt, Chopin.) A műsor érdekessége, hogy Sáfár Mónika édesapjának leveleiről van szó, amit megőrzött a család, és zongorán Sáfár Mónika gyermeke közreműködik. ( Mukli Franciska ) Az összeállítás bemutatja az országát 1956- ban elhagyó fiatalembert ( Sáfár Lajost), aki egy új, lehetőségekkel teli világba érkezik. Az első levelek a reményről, a nyelvtanulásról, a “kedves franciák” együttérzéséről szólnak, de hamarosan kiderül, hogy “kommunistákat” nem kíván foglalkoztatni senki sem Franciaországban, hogy nem egyszerű a beilleszkedés, és megjelenik a honvágy, ami az évek alatt olyan fojtogatóvá válik, hogy bármi áron, sejtve bár, hogy mit engedélyez neki az akkori politikai rendszer, mégis hazatér.

    A műsor üzenete:

    Sokan képzelték / képzelik el jövőjüket külföldön. Idehaza fejben mindent felépítenek, és belevágnak a nagy utazásba. Egyre nem gondolnak: az érzelmekre.

    Egy idegen országban , bármennyire is szeretné, soha nem tud olyan gyökeret ereszteni, mint a hazájában.

    Szeretnénk, ha a fiatalok előtt világossá válna: a lehetőség az egyénben van, aki akarja, idehaza is meg tudja valósítani álmait.

    Szereplők:

    Kautzky Armand  Jászai Mari – díjas színművész

    Sáfár Mónika  Jászai Mari – díjas színművész

    Vecsei László

    Mukli Franciska – zongora

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Aktív jelentkezéseim

    Válasszon helyszínt!

    Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

    Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

    Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

    Létrehozok egyet