Karaván nap: A kolozsvári bíró és A Zördög

Vándorszínház
 • Tisztelt Felhasználó! A produkcióhoz tartozó előadásmennyiség 2023 évre elfogyott. Kérjük, válasszon más előadást!

   

  A Vándorszínház alprogram közösségépítést elősegítő missziója során, egy adott napon, két produkciót is el tud juttatni, egyet a gyerekeknek, egyet a felnőtteknek. A csomagban lévő előadások csak együtt igényelhetők.

  A kolozsvári bíró

  Az álruhás Mátyás királyt befogják a város népével együtt fát hordani, fát vágni a kolozsvári bíró udvarára. Közben kap jó néhányat a bikacsekkel a hátára is. 3 db fára felírja a nevét, s mikor néhány nap múlva királyi ruhában, kísérettel megjelenik, elszámoltatja a bírót, aki kegyelemért esedezik.
  Előadásunk az ismert történetet meséli el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A történet érdekessége, hogy az igazságos Mátyás mellett megjeleníti Beatrix királyné alakját, szeretetteljes házastársi vetélkedést ajánl a bölcs király nejének az igazságosztás terén. Természetesen itt is csak “az igazság” és Mátyás győzhet. Az előadást kifejezetten óvodások és alsó tagozatos kisdiákok számára alakítottuk 50 perces előadássá.

  Alkotók:

  Mátyás király – Tege Antal
  Kolozsvári bíró – Katkó Ferenc
  Beatrix királyné – Éder Enikő
  Söndörgöndör, hajdú – Szabó Lajos
  Péter, legény – Gulyás Attila
  Rendezte: Tege Antal

  A Zördög

  A Zördög című előadás Móricz Zsigmond három egyfelvonásos paraszttréfáját – A Zördög, Dufla pofon, Lélekvándorlás – dolgozza fel Éder Enikő, Harsányi Attila, Katkó Ferenc és Tege Antal előadásában, a szabadkai Juhász Zenekar élő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével. Az előadás egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe.

  Szereplők: Éder Enikő, Tege Antal, Harsányi Attila, Katkó Ferenc

  Koreográfus: Farkas Tamás
  Rendező: Tapasztó Ernő

  Közreműködik:
  Juhász Zenekar, Szabadka
  Tabán Táncegyüttes, Békéscsaba

  Fotók forrása: Aradi Kamaraszínház

  Tovább olvasom

Vándorszínház

Vándorszínház

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet