Prah

Karaván Színház

Országjárás
 • A kétszereplős darab egy házaspárról szól, akik nyernek a lottón 600 000 000, azaz hatszázmillió forintot. A Nő és a Férfi egyszerű, gürizős kisemberek az élet minden nyűgével, akiknek a feje felett és a bőrére rendszert váltott az ország. A férfi naponta egy pohár sört iszik. Tizenhét év után vesz magának egy fürdőköpenyt, de a nő ezt luxusnak tartja, mert ő évek óta nem vett magának egy szoknyát sem, évtizedek óta ugyanazokban a ruhákban jár…
  A Férfi és a Nő nem műveltek és nem is tudatlanok. Hallottak a tőzsdéről, ismerik „Ricsard Börtönt”, a Férfi gyógyszert szed vérnyomásra, és olyan szalonnát eszik, amiben nincs koleszterin. Eljött az életükben az a csoda, amire a legtöbb ember vágyik. A nyertes lottószelvényt egy régi kakaósdobozba dugják („Jugóul” az van ráírva: Prah.) Megijednek, mert a hirtelen jött gazdagság mindent meg fog változtatni. Örülni is csak pillanatokra tudnak. „NŐ: Levered a lámpát!” Hallottak arról, mi folyik a világban, milyen veszélyek leselkednek a gazdagokra – vagyis rájuk, ha kezükben a hatszázmillió. „NŐ: Mi a francnak kellett lottóznod?”
  A Férfi és a Nő talán szeretik egymást. De most hirtelen a régi sérelmek gyógyulatlan sebekként szakadnak fel. Boldogtalanságuk a társban, a családban testesül meg, és menthetetlenül ebben látják bajaik okát. A Nőt bosszantja a Férfi. Őt okolja élete beteljesületlensége miatt. Csak szánalomból szereti a Férfit, de a gazdagság ezt is elveszi tőle, és ami megmarad, az már nem elég ahhoz, hogy elviselje. A férfi próbálja menteni az életüket, amit a nyeremény eltörléssel fenyeget. A Nőben és a Férfiban egyszerre születik meg a felismerés: ettől a szelvénytől meg kell szabadulni.

  Fotók: Memlauer Imre

  Nő – Nyári Szilvia
  Férfi – Nyári Oszkár(Jászai Mari-díjas)

  Zene:
  Szirtes Edina Mókus (Erkel Ferenc-díjas)
  Rozs Tamás

  Díszlet-jelmez: Somogyi Zoltán
  Videólátvány: Papp László
  Világítástervező: Memlaur Imre

  Rendező: Tóth Géza

   

   

  Tovább olvasom

Országjárás

Országjárás

Ezt választom

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Jelentkezem

28

május

19:00

Szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Ház

6710 Szeged, Kapisztrán út 50.

07

május

18:00

Jókai Mór Kultúrotthon

2832 Héreg, Fő út 28.

29

május

18:00

Mátraszőlősi Művelődési Ház

3068 Mátraszőlős, Tűzoltó utca 3.

22

április

18:00

Nagyoroszi Pálfalvi Nándor Művelődési Ház és Könyvtár

2645 Nagyoroszi, Kertész utca 45.

24

április

18:00

Dorogháza Közösségi Színtér

Dorogháza Malom út 24.

Válasszon helyszínt!

Szeretné, hogy az Ön helyszínén rendezzük meg ezt a darabot? Adja le jelentkezését és munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot!

Sajnos még nincs jóváhagyott befogadóhelye.

Amennyiben már regisztrált, várjon a helyszín jóváhagyására, de ha még nem tette meg, a profilon van rá lehetősége.

Létrehozok egyet

Még nincs helyszíne!

Regisztráljon egy új befogadóhelyet, ahol szeretné, hogy megvalósuljon a darab!

Létrehozok egyet