2022 januárjában a Déryné Program Barangoló alprogramja kiterjesztve működését, elindítja drámaírói műhelyét, amelyre január 22. és február 28. között lehet beadni a jelentkezést.

A műhely célja, hogy olyan fiatal vagy pályakezdő drámaíróknak adjon lehetőséget a kibontakozásra, akikről a szűkebb környezete már megállapította, hogy tehetséges tollforgató, viszont a munkássága még nem került nagyobb nyilvánosság elé.

A programba magyar állampolgársággal és magyarországi lakcímmel lehet jelentkezni. Olyan drámatervvel, és annak legalább egy megírt jelenetével várjuk a nevezéseket, amellyel az aspiráns korábban még nem vett részt sikeresen drámaíró pályázaton vagy ösztöndíjon. A sikeres jelentkezés további feltétele két pályatárs aláírt ajánlólevele, akik lehetnek írók vagy színházi alkotók.

A műhelybe bekerült írók munkáját személyenként egy mentor kíséri végig a 8 hónapot felölelő munkafolyamat alatt, amelynek során megszületik a drámatervezetből egy egész estés dráma. A munkafolyamat alatt havi bruttó 145.000 Ft írói hozzájárulásban részesülnek a kiválasztott alkotók. A műhely mentorai: Kulcsár Edit, Kozma András és Lukácsy György, a Nemzeti Színház elismert munkatársai. Szakmai koordinátorként közreműködik Szabó-Nagy Sára.

A Szakmai Bizottság és a Mentorok javaslata alapján a Drámaírói Műhely keretében megszületett alkotásokat a Déryné Program és partnerei felolvasó- vagy hagyományos színházi formában később bemutathatják.

A jelentkezésről további információk a BARANGOLÓ DRÁMAÍRÓI MŰHELY FELHÍVÁSÁBAN találhatóak, amely a letöltések menüpontban érhető el.

Részt venne a programban?

Töltse fel jelentkezését!


Jelentkezem