Együttműködési megállapodást írt alá a Déryné Program és a Honvédelmi Minisztérium

Együttműködési megállapodást kötött a Déryné Program és a Honvédelmi Minisztérium, amely segíti a kadétok kulturális kompetenciáinak és műveltségének fejlesztését, a magyar történelem és dráma, valamint színházi kultúra behatóbb megismertetését.

A megállapodás célja, hogy az egyén szakmai és személyes fejlődését elősegítse, miközben a hazaszeretet, az összetartozás és a közösségépítés alapjait erősíti a Magyar Honvédség katonái között. Az együttműködés keretében számos olyan program és kezdeményezés valósul meg, amelyek támogatják a katonák kulturális fejlődését és lehetőséget biztosítanak a minőségi szabadidő eltöltéshez.

Az együttműködési megállapodás kiemelt hangsúlyt fektet a kulturális oktatásra. Az előadások, tréningek és képzések olyan témaköröket ölelnek fel, amelyek hozzájárulnak a résztvevők műveltségének növeléséhez és kulturális tudásának fejlesztéséhez.

A Déryné Program keretében a Honvéd Kadét Program partneriskoláiban a KultUp alprogram szakmai programjai és témanapjai segítik a kadétokat a színház világához való közelebb kerülésben. A Déryné Program a jövőben az Országjárás és a Vándorszínház alprogramjain keresztül előadásokat és filmvetítéseket szervez a Honvédelmi Minisztérium kijelölt befogadóhelyszínein, valamint művészei közreműködnek a Minisztérium ünnepi eseményein.

A koncepciót Bánki Beni dalszövegíró, a KultUp arca demonstrálta ötletes slam előadásában; a Déryné Társulat színművészei, Szemerédi Bernadett és Pásztor Márk dallal mutatkozott be a rendhagyó minisztériumi sajtótájékoztatón.

Színház mindenkinek!