Nem élhetek muzsikaszó nélkül – új bemutatóra készül a Déryné Társulat

Új bemutatóra készül a Déryné Társulat. A ‘Nem élhetek muzsikaszó nélkül’ egy mindenkit magával ragadó szerelmi történet, a vidám, nagyhangú földesurat Kaszás Mihály, míg feleségét Vas Judit Gigi alakítja. Móricz Zsigmond művét a Déryné Program igazgatója, Kis Domonkos Márk állítja színpadra, a zenéért Kiss B. Ádám felel, a díszlettervező Csiky Csaba, míg a jelmezeket Kiss Zsuzsanna álmodta meg. A premier december 8-án lesz a Déryné Központban.

A férfi a nő nélkül, a nő a férfi nélkül és mindkettő muzsikaszó nélkül, nem élhet.

Emberi mivoltunk mindennapi drámája, hogy személyiségünk sérülékeny, mi meg rejteni próbáljuk azt, mindenek árán. Ahogyan történik ez Móricz Zsigmond igazán életteli karaktereivel is, Pólikával és Balázzsal, akik nyilvánvaló szerelmük ellenére egymásnak feszülnek, pattanásig nyújtják a húrt, míg az lágy megadással vissza nem simul kapcsolatuk szeretetteljes mindennapiságába.

Balázs, aki nyírségi birtokos, már három napja és három éjjele ünnepelteti magát névnapja alkalmából, amit felesége, Pólika, már nem tud elviselni. Elmenekül tőle, a gőgős Zsani nénihez. Kettejük boldogságából egy bocsánatkérés hiányzik, ám a burok alatt tartott identitástudat nem engedi megtenni ezt a lépést: inkább költözik Balázs a szemközt levő kocsmába és húzatja a nótáját kifulladásig, inkább él zsörtös nénikéjével Pólika, csakhogy igazuk ne sérüljön. A bőrük alatt izzó vonzalom azonban nem nyugszik, valakinek mégis lépni kell… De ki lesz az, aki áttöri a burkot és felvállalja lelkének érzékenységét?

Ünnepeljük az előadás által a lélek rezdüléseinek szépségét, a nyitást, a boldogságot, a nőt, a férfit, a muzsikaszót!

SZEREPLŐK

Balázs, birtokos – KASZÁS MIHÁLY
Pólika, felesége – VAS JUDIT GIGI
Zsani néni- LOSONCZI KATA
Mina/ Veronika – ERDÉLYI TIMEA
Pepi néni/ Kisvicákné- TARPAI VIKTÓRIA
Borcsa/ Biri – GULYÁS GABRIELLA
Viktor – HORVÁTH MÁRK
Lajos bácsi – IVASKOVICS VIKTOR
István/ Gergő – SZÉPLAKY GÉZA
Imre – KÁRPÁTI BARNABÁS
Gyula – PÁSZTOR MÁRK
Mircse- HAVASI PÉTER
Peták/ Kocsmáros- DÁNYI KRISZTIÁN
Dramaturg: BERECZKI ÁGOTA
Zene: KISS B. ÁDÁM
Díszlet: CSIKY CSABA
Jelmez: KISS ZSUZSANNA
Produkciós asszisztens: MÁTÉ MARTINA, SPISÁK ISTVÁN
Rendező: KIS DOMONKOS MÁRK

Színház mindenkinek!