Premierre hangolva – Déryné Társulat: Nem élhetek muzsikaszó nélkül

A Déryné Társulat izgalmas új bemutatóra készül, amely a szívünk mélyén élő érzésekről, az emberi kapcsolatok bonyolultságáról mesél. A „Nem élhetek muzsikaszó nélkül” című előadás Móricz Zsigmond élettel teli karaktereit hozza el a színpadra, a premierre december 8-án kerül sor a Déryné Központban.

A színpadon Kaszás Mihály és Vas Judit Gigi formálják meg a vidám, nagyhangú földesurat és feleségét, akik egy mindenkit magukkal ragadó szerelmi történet középpontjában állnak. Móricz Zsigmond művét a Déryné Program igazgatója, Kis Domonkos Márk állítja színpadra. A zenéért Kiss B. Ádám, a díszlettervezésért Csiky Csaba, a jelmezekért pedig Cs. Kiss Zsuzsánna felel.

A történet magában rejti az emberi dráma mélységeit, ahol a karakterek sebezhetősége és a mindennapi kihívásokkal való szembenézése áll a középpontban. A szerelmi szál egyszerre humoros és megható módon jelenik meg Pólika és Balázs, a nyírségi birtokosok életében.

Balázs már három napja és három éjjele ünnepelteti magát névnapja alkalmából, amit felesége, Pólika, már nem tud elviselni, ezért menekül a helyzet elől, és a nénikhez fordul segítségért. A konfliktusból való kilábalás egy bocsánatkérésre vár, de a büszkeségük meggátolja őket ebben, és inkább választják a távolságot egymás között. Balázs a szemközt levő kocsmába költözik, és nótázik kifulladásig, Pólika pedig a nénikkel él, hogy megvédjék az igazukat.

A történetben rejlő izzó vonzalom azonban nem csitul, és felveti a kérdést: ki lesz az, aki felvállalja lelkének érzékenységét? Az előadás ígéretes és szórakoztató utazást kínál az érzelmek világába, ahol minden néző megtalálja majd saját életének szálait.

Színház mindenkinek!