Több mint 30 000 diákot ért el a 2023/2024-es tanévben a KultUp program

Júniusban lezajlott a 2023/2024-es tanév utolsó KultUp témanapja is. A tanévben megvalósult 94 eseményen összesen 30 172 középiskolást ért el a program. A témanapon résztvevő diákok nem csak a színházi kultúrához kerültek közelebb, hanem a közös élményeken keresztül iskolatársaikhoz, tanáraikhoz is, ezzel is erősítve közösségüket.

A Déryné Program által életre hívott program célja a középiskolás korosztály színházi és művészeti élményhez juttatása a dráma és élménypedagógia segítségével. Az innovatív és egyedi kezdeményezés, amely során a KultUp pedagógusai – köztük a Déryné Társulat, valamint a Győri Nemzeti Színház és a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház színművészei, Várnagy Andrea zongoraművész, a Rippel Fivérek, Fekete János Jammal, Bánki Beni – az adott iskolában tartják meg a művészeti foglalkozásokat, az intézmény infrastruktúrájához és órarendjéhez igazodva.

A program 2023. februári indulása óta összesen 135 témanap valósult meg. Összesen 43.510 középiskolás várta csillogó szemekkel azt a 41 alkotót, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a 64 programelemen keresztül az osztályokból valódi közösségeket kovácsoljanak. Minden egyes témanap bizonyságot adott arra, hogy hiánypótló kezdeményezésről van szó, a kutatásból és visszajelzésekből is kiderült, hogy a diákok nyitottabbá váltak, emellett elmélyültek a tanár-diák kapcsolatok is.

A színházi roadshow kiteljesedése a KultCamp közösségépítő tábor, amely július 18. és 21. között kerül megrendezésre Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Táborban a Déryné Fesztivál keretein belül.

A KultUp csapata a nyáron sem pihen, a háttérben több százan dolgoznak azon, hogy a következő tanévben megvalósuló témanapokon – ahol 45-50 óra is megtartásra kerülhet – a jövőben is érvényesülhessen: a kultúra a diákokkal, a diákokért.

#belenőszakultúrába