Folytatódik a Lázár Ervin Program

A kormány számára kiemelten fontos, hogy az általános iskolás korosztály számára minőségi és értékalapú kulturális szolgáltatásokat biztosítson szervezett keretek között, ennek érdekében a 2024/2025-ös tanévben folytatódik a Lázár Ervin Program. Jelentkezés: https://lep.deryneprogram.hu/

A kormány 2019-ben hívta életre a Lázár Ervin Programot, mely szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolás diák számára térítésmentes lehetőséget biztosít tanévenként egyszeri alkalommal egy kulturális programon való részvételre.

Az elmúlt öt év tapasztalatai alapján, a 2024/2025-ös tanévtől megújul a Lázár Ervin Program. A kormány célja, hogy minden, a Programban résztvevő 1-8. osztályos gyermek hasonló színvonalú, minőségi előadó-művészeti programon tudjon részt venni. A Lázár Ervin Program lebonyolítását a jövőben a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. és a Klebelsberg Központ közösen látja el.

A Program sikerét mutatja, hogy négy év alatt több mint 2,2 millió gyermek vett részt az előadásokon. A résztvevő tanulóktól kapott visszajelzések alapján elmondható, hogy a meghirdetett előadások, foglalkozások rendkívül sikeresek voltak, a diákok valódi élményekkel gazdagodtak.

Színház mindenkinek!

Felhívás