8 nap 16 előadás – magyarországi turnén az Aradi Kamaraszínház

Már többéves hagyomány, hogy nyáron magyarországi turnéra indul az Aradi Kamaraszínház a Déryné Program keretében. Július 17-24 között A kolozsvári bíró című mesejátékot és a Móricz-egyfelvonásosokból összeállított A Zördög című élőzenés komédiát láthatja a közönség nyolc magyarországi településen.

Az Aradi Kamaraszínház két előadása ismét eljut a magyarországi nézőkhöz a Déryné Programnak köszönhetően. A gyerekeket A kolozsvári bíró című mesejátékkal várják, a felnőttek pedig A Zördög című pajzán komédiát tekinthetik meg.

A kolozsvári bíró című gyermekelőadás egy ismert történetet mesél el Mátyás királyról és a kolozsvári bíróról, sok humorral, a reneszánsz kor zenéjét a mai hangzásokkal ötvöző, pergő ritmusú, kedves dalokkal. A Tege Antal rendezte előadásban Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc, Gulyás Attila és Szabó Lajos játszanak.

A Zördög című Móricz-egyfelvonásosokból összeállított felnőtteknek szóló komédiát Éder Enikő, Tege Antal, Katkó Ferenc és Tapasztó Ernő előadásában, a szabadkai Juhász Zenekar élő zenei játékával, valamint a békéscsabai Tabán Táncegyüttes táncosainak közreműködésével tekintheti meg a közönség. A Tapasztó Ernő rendezte előadás egy színes lakodalmi forgatag eseményein keresztül enged bepillantást a korabeli Magyarország sokszor pajzán jelenetekkel tarkított szerelmi életébe.

A kolozsvári bíró és A Zördög című előadások 2019-ben az Aradi Kamaraszínház Arad megyei Szórvány Kulturális Karavánjának keretében jöttek létre. Azóta az előadássorozat eljutott Temes, Hunyad, Krassó-Szörény és Fehér megyék magyar ajkú szórványközösségeihez, 2021 óta pedig a Déryné Programnak köszönhetően a magyarországi nézőkhöz is.

A július 17-24. között szervezett tájolás helyszínei: Tarján, Karakószörcsök, Tolmács, Legyesbénye, Sirok, Külsősárd, Káptalanfa, Hercegszántó.

Színház mindenkinek!