Közös úton a Déryné Program és az Erzsébet Táborok

Több mint százezer gyermek üdültetéséről és tartalmas kikapcsolódásáról gondoskodnak az Erzsébet Táborok Zánkán és Fonyódligeten. A táborozók komoly- és könnyűzenei foglalkozásokon, modern tánc és népi táncművészeti programokon, cirkuszanimációs foglalkozáson, könnyű- és komolyzenei koncerteken, valamint színházi előadásokon vehetnek részt. A színházi produkciók a Déryné Program támogatásával valósulnak meg.

Napi 60 program közül választhatnak a táborlakók, a programok öt alappillér köré szerveződnek, a tudomány, a sport, a magyarság és honismeret, valamint a kultúra és a kereszténység – hangzott el a kulturális programokról tartott sajtótájékoztatón. A vasárnaptól péntekig tartó turnusokban a színházművészet, a bábművészet, a komoly- és könnyűzene, a táncművészet, de a cirkuszművészettel is találkozhatnak a gyerekek.

A Déryné Program minőségi színházi eseményeket hoz létre az ország minden pontján, akár a legkisebb falvakba, kisebb településekbe is eljuttatva ezzel a minőségi, kulturális szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét. A Színház mindenkinek küldetés fontos főszereplői a középiskolások, ezért a Vándorszínház szekere az Erzsébet Táborokba is begördül.

Összesen 18 színházi előadás kerül bemutatásra szeptember végéig Zánkán és Fonyódligeten. A Déryné Társulat János vitéz című előadása mellett a Barangoló alprogramban létrejött, a Szegedi Pinceszínház Vitéz László és az elátkozott malom című produkcióját és a Fabók Mancsi BábszínházaA székely menyecske meg az ördög című előadását tekinthetik meg a táborba érkezők.

„Nagyon fontos, hogy két ilyen szintű misszió, két ilyen program, mint amilyen az Erzsébet Táborok és a Déryné Program, közös nevezőt talált és közös utat kezdett el bejárni.” – emelte ki a sajtótájékoztatón Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója.