Mesés utazás: Kétezer óvodás élvezhette a Vitéz László alprogram varázslatos élményét!

A Déryné Program 2024 januárjában indította el a Vitéz László alprogramot, amely az elmúlt félévben közel kétezer óvodáskorú gyermekhez vitte el a bábszínház mesés világát. Az alprogram célja, hogy komplex művészeti tevékenységek révén az ország összes óvodájába eljuttassa a bábszínházi élményt.

A Déryné Program hisz abban, hogy a kulturális élmények mindenki számára elérhetőek és fontosak, függetlenül lakóhelytől, életkortól vagy gazdasági háttértől. A művészeti érdeklődés felkeltése és a színházi nevelés már a legfiatalabb korban kezdődik, erre fókuszál a Vitéz László alprogram. Az alprogram díjmentesen juttat el óvodákba játékos színházi foglalkozásokkal kiegészített bábelőadásokat. A témanapok középpontjában a magyar népmesék és eredetmondák állnak. Az előadásokat mozgásos játékok, drámapedagógiai foglalkozások és kézműves alkotások egészítik ki, így minden gyermek egy saját készítésű emléket vihet haza a programról.

Az elmúlt hat hónapban a Vitéz László alprogram 50 intézménybe látogatott el, így közel 2000 közép- és nagycsoportos gyermek tapasztalhatta meg a bábszínház varázsát. Az alprogram különös hangsúlyt fordít arra, hogy a kiemelt figyelmet igénylő gyermekeket is bevonja ebbe a lenyűgöző élménybe.

A Vitéz László alprogram a Déryné Program elkötelezettségét tükrözi a színházi kultúra széles körű terjesztése iránt. A Program a jövőben is azon fog munkálkodni, hogy minél több település lakói részesülhessenek a magas színvonalú színházi élményekben. Ennek jegyében a következő nevelési évben is útnak indulnak a Déryné Program alkotói, hogy személyesen találkozhassanak az óvodásokkal.

„A Déryné Program 2020-as indulása óta arra törekszik, hogy felpezsdítse a vidéki kulturális életet, és magas színvonalú színházi produkciókat juttasson el az ország minél több településére, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A Vitéz László alprogram a legkisebbeket célozza meg, lehetővé téve számukra, hogy már egészen kisgyermekkorban megismerkedjenek a színház varázslatos világával.”Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója.

Színház mindenkinek!