Zenés táncos, szenvedélyes érzelmektől fűtött új produkciók az Országjárás alprogram repertoárján

Szerelmek, drámák, tragédiák a zene és a tánc kifejező nyelvén interpretálva sok-sok érzelemmel – hat új előadással gazdagodott az Országjárás alprogram repertoárja. Az újonnan bekerült produkciók között találunk zenés naplót, táncelégiát, modern misztériumjátékot, valamint tánckoncertet is. Az előadásválasztási időszak már tart, a befogadóhelyek június 16-ig tudnak választani a megújult repertoárból.

Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes: Nagyvárosi Vándorok

A zene, a tánc és a vizuális elemek egyedülálló összhangja egy előadásban, magával ragadó és különleges utazás múlt és jelen között. Radics Ferenc prímás és zenekara hihetetlen virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket. A magyar néptánc vibráló ritmusai és a kirobbanó energiájú cigányzene összefonódása által a produkció egyfajta kulturális barangolás a városi pezsgés, és a hagyományos vidéki élet között.

Derzsi György: Szerelmem, Sárdy

Történet egy eltitkolt szerelemről, az életen át tartó rajongásról, egy fiatal művész magára találásáról. Derzsi György előadásban Sárdy János emlékét idézi meg, egy szerelmes-rajongó nagymama naplóján keresztül.

Szegedi Pinceszínház: Abszint

Egyfelvonásos zenés etűdsor, modern misztériumjáték sanzonokkal. A Férfi egy toronyház legfelső emeletéről készül levetni magát. Zuhanás közben a toronyház emeletpárkányaiba belecsimpaszkodik az emlékezet, s a kivilágított ablakokon át a zuhanó kontaktust teremt a bennlévőkkel, a benti önmagával: e közjáték-stációk érintésével pereg le a háztetőről az élete.

Rékasi Károly: Szerelmem, Erdély

Wass Albert-est egy részben, szerelmeslevél Erdélyhez és a hőn szeretett asszonyokhoz. A második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, az életének nagyobbik felét emigrációban töltő író lelki és szellemi vívódásai tárulnak fel Rékasi Károly színművész tolmácsolásában.

Pécsi Balettért Alapítvány: Trianon

Egy megindító történet, egy fiktív családi dráma a tánc és a költészet nyelvén elbeszélve. Nem egy lehatárolt idejű drámai esemény, hanem egy évtizedes előzményekkel és évszázados utóhatással bíró történelmi folyamat részeseivé válunk. Egy többgenerációs család szemszögéből látunk rá arra a drámai eseményekkel teli időszakra, amikor másodpercek alatt évszázadok fordultak.

Digi Sound Bt: Május

1915 májusában, a háborútól lázas Budapesten a Városliget kis oázis. A liget eldugott részén egy gyönyörű fánál a sors három idegent sodor össze. Az első világháború szele mindent beleng, az elmenekülni vágyók, álmodozók valahogy mégis el tudnak tőle szakadni. Szép Ernő egyfelvonásosában az Élet maga ad reményt a jövőre – nem ereszt, kapaszkodik abba is, aki már letett róla.

Színház mindenkinek!