Könnyű nyári táncolós estére hív a Boban Markovic Orkestar

Július 17-én szerdán kezdődik a Déryné Fesztivál. Ingyenes koncertek, színházi előadások, gyermek és családi programok várják az érdeklődőket öt napon át, tizenegy helyszínen a festői Zemplénben finom borok társaságában. A fesztivál sztárfellépője a legendás szerb trombitaművész és zenekara, a Boban Markovic Orkestar, akik ikonikus filmzenékből álló repertoárral és táncra perdítő örömzenéléssel készülnek a magyar rajongóknak.

„Mindig örömteli a magyar közönséggel való találkozás, egy hullámhosszon vagyunk velük, mikor Magyarországra jövünk, olyan, mintha hazaérkeznénk. Izgatottan várjuk az újratalálkozást, ikonikus filmzenékkel és a Balkán legendás dalaival készülünk. Bízom benne, hogy ebben a borvidéki hangulatban szép estét töltünk el együtt. Találkozzunk, jöjjenek egy könnyű nyári táncolós estére!” – üzent a rajongóknak Boban Markovic.

A fesztivál zenei palettáját gazdagítja a 4S Street, az Aurevoir., Ferenczy György és az 1ső Pesti Rackák, a Góbé zenekar, a Magashegyi Underground, The Biebers koncertje, de táncház is várja az érdeklődőket az Ungvári Borteraszon, pincekertben.

Jubileumi koncerttel érkezik a Kaláka, Pataki Szilvia a Karády-estjét hozza el a közönségnek, valamint Tom Lumen és Újhelyi Kinga és zenekara is fellép a Zsólyomkai pincesoron.

A koncerteken túl bámulatos színházi előadások kaptak helyet a kínálatban. A Déryné Társulat: ’A Tündérlaki lányok’ című produkciója nyitja a fesztivált július 17-én a Kossuth Lajos Művelődési Központban, de a társulat további két előadása, a ‘Patika’, valamint a ‘Nem élhetek muzsikaszó nélkül című produkció is látható lesz a Völgyszínházban. Szép Ernő színművének, a Patikának a középpontjában a boldogságkeresés áll, a darabot Mészáros Tibor rendezte, a főszerepekben a Jászai Mari-díjas Tarpai Viktóriát, valamint Pásztor Márkot láthatja a közönség.

A ‘Nem élhetek muzsikaszó nélkül’ című előadás Móricz Zsigmond élettel teli karaktereit hozza el a színpadra. A színművet Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója állította színpadra. Kaszás Mihály és Vas Judit Gigi formálják meg a vidám, nagyhangú földesurat és feleségét, akik egy mindenkit magukkal ragadó szerelmi történet középpontjában állnak. Az előadás ígéretes és szórakoztató utazást kínál az érzelmek világába, ahol minden néző megtalálja majd saját életének szálait.

A Völgyszínház programját gazdagítja a Viharsarok Táncszínház ‘A szőke ciklon’ című káprázatos táncelőadása július 18-án, valamint a Csiky Gergely Színház nagysikerű musical-revü előadása, az ‘ÁjLávJú’ július 20-án.

Széphalmon a gyerkőcöket papírszínház, valamint bábszínház várja, de lesz mesemondás, íjászkodás, koncert és hangszersimogató, és kézműves foglalkozás is. A gyermekprogramok sorát gazdagítja a Zenthe Ferenc Színház: ‘A vén diófa titka’ című produkciója, valamint a Szegedi Pinceszínház: ‘Vitéz László’ című előadása. A rendezvény programjai között szerepel Kazinczy Ferenc sírjának megkoszorúzása is.

A mozgó színházi karaván idén is útnak indul, ‘A helység kalapácsa’ című produkciót tekinthetik meg a nézők a Hevesi Sándor Színház előadásában. A Theaterwagen az alábbi településekre látogat el: Filkeháza, Alsóregmec, Füzérradvány, Füzérkajata, Kishuta, valamint Füzérkomlós.

Második alkalommal kerül megrendezésre a KultCamp tehetségkutató és tábor a Déryné Fesztivál, valamint a Rákóczi Nyár programsorozat keretében. Az eseményen 450 Kárpát-medencei diákot látnak vendégül.

Színház és zene mindenkinek, 5 napon át, több mint 70 ingyenes program kíséretében a Zemplén fővárosában, Sátoraljaújhelyen és környékén.

Déryné Fesztivál, július 17-21. Sátoraljaújhely

derynefesztival.hu