6 új produkció az Országjárás alprogram repertoárján – október 31-ig lehet előadást választani

A ’Színház mindenkinek’ missziót hirdető Déryné Program népszerűsége töretlen, már több mint ezer befogadóhely csatlakozott a programhoz, az előadásokra rendszerint tízszeres a túljelentkezés. 2024. első harmadévében megvalósuló előadásokra elindult a jelentkezés, a vidéki kulturális intézmények október 31-ig válogathatnak a 6 új produkcióval bővült, közel 100 előadásból álló repertoárból.

A Déryné Programnak köszönhetően a minőségi színházi produkciók olyan kistelepüléseken is megvalósulhatnak, ahol erre korábban nem volt lehetőség.  A program rendkívül népszerű, a regisztrált befogadóhelyek száma átlépte az ezret, összesen 1 136 kulturális intézmény csatlakozott a programhoz, valamint folyamatos a jelentkezés. Szintén a népszerűséget igazolja, hogy az előadásokra rendszerint tízszeres a túljelentkezés.

Október elsején elindult az előadásválasztási időszak, a befogadóhelyek 2024. első harmadévére tudnak színházi előadást választani a 6 új produkcióval bővült, közel 100 előadást felvonultató repertoárból. Az újonnan bekerült előadások között egyaránt megtalálható zenés kabaré, játék-ballada, komédia, valamint morális kérdésekre reflektáló monodráma is.

A Zenthe Ferenc Színház Susán Ferenc rendezésében vitte színre George Bernard Shaw Warrenné mestersége című színművét. A főszerepben a Jászai Mari-, Zenthe-, és Vastaps-díjas színésznő, Vándor Éva brillírozik.

A Térszínház EgyesületHomo Szovjetikusz című monodrámája Sztálint idézi, aki elmeséli miért van a földön: az alvilági bíróság még mindig nem döntött sorsáról. A múlt évszázad diktátorának szerepében Szakács Tibort láthatja a közönség.

Csoóri Sándor: Halálra táncoltatott lány című művét Novák Péter vitte színre Berecz István koreográfus, valamint Kelemen László zeneszerző közreműködésével. A Nomád Nemzedék Társulat ballada-játékában a szerelem, a féltékenység és a dac által hozott áldozatok jelennek meg a színház, a tánc és az árnyjáték nyelvén.

A Forte Társulat legújabb előadását, Bodosi György: Kettesek a tóban című színművét Horváth Csaba rendezésében láthatja a közönség. A történet két falusi értelmiségi család életéről szól a 60-as években. Középpontjában egy mentális betegséggel küzdő kisfiú megpróbáltatásai állnak.

Carlo Gozzi lendületes komédiáját, A szarvaskirályt Berettyán Nándor állította színpadra. Gozzi fantáziavilágba kalauzoló meséje a látszatról, a csalásról és az igaz szerelem erejéről szól.  A Karinthy Színház előadása improvizációban gazdag, a fordulatos története, friss humora, valamint különleges látványvilága miatt bemutatása óta nagy siker.

A Magyar Álomvasutak című zenés kabarét Bora Levente írta és rendezte. A Soltis Lajos Színház produkciója egy zenés vonatutazás, amelyre mindannyian örömmel felszállhatunk. Zerkovitz Béla, Weiner István, Márkus Alfréd dalai, az egymást követő kabaréjelenetek biztosítják, hogy a közönség egy pillanatig se unatkozzon ezen az úton.

Színház mindenkinek!